DOLAR 32,1978 0.1%
EURO 35,0942 -0.02%
ALTIN 2.457,31-0,41
BITCOIN 21154221,23%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

BM Genel Sekreteri Guterres, Hamas’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarını Kınadı
  • Görüş Haber
  • Dünya
  • BM Genel Sekreteri Guterres, Hamas’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarını Kınadı

BM Genel Sekreteri Guterres, Hamas’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarını Kınadı

ABONE OL
Şubat 26, 2024 17:07
BM Genel Sekreteri Guterres, Hamas’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarını Kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İnsan Hakları Konseyi’nin 55. Oturumu’nda yaptığı konuşmada, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarını kınayarak, Filistin halkının toplu cezalandırılmasını da haklı gösteremeyeceğini belirtti.

Guterres’ten BM Güvenlik Konseyine Mektup

Antonio Guterres, görev süresi boyunca ilk kez Gazze’de kan dökülmesini durdurmak ve gerilimin tırmanmasını önlemek amacıyla BM Güvenlik Konseyine ateşkes içeren 99. maddeyi hatırlatan bir mektup gönderdiğini açıkladı. Ancak Guterres, bu adımın yeterli olmadığını dile getirdi.

Uluslararası İnsancıl Hukukun Saldırı Altında Olduğu Vurgusu

Guterres, insancıl hukukun saldırı altında olduğuna dikkat çekerek, Gazze’de kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu on binlerce sivilin öldürüldüğünü belirtti. İnsani yardımın hala yetersiz olduğunu vurgulayan Guterres, Refah kentinin insani yardım operasyonlarının temelini oluşturduğunu ve UNRWA’nın bu çabanın omurgasını oluşturduğunu ifade etti.

Rehinelerin Serbest Bırakılması Çağrısı

Guterres, insani ateşkesin yanı sıra tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılması çağrısını yineledi. İsrail’in Refah’a saldırısının sadece oradaki Filistinli siviller için değil, yardım programlarının da sonunu getireceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.