DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.494,080,40
BITCOIN 20728290,40%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yurt dışı Sosyal Sorumluluk Projelerinde Nasıl Görev Alınır?

Yurt dışı Sosyal Sorumluluk Projelerinde Nasıl Görev Alınır?

ABONE OL
Ekim 18, 2022 12:07
Yurt dışı Sosyal Sorumluluk Projelerinde Nasıl Görev Alınır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bireylerin herhangi bir çıkar gözetmediği ve kazanç amacı gütmediği, yapılan işten veya yürütülen projeden elde edilen faydanın topluma dağıtıldığı projeler, sosyal sorumluluk projesi olarak adlandırılır. Sosyal sorumluluk projeleri, toplumda gereksinim duyulan her türlü alanda gerçekleştirilebilir. Gönüllülük esasına göre katılımın sağlandığı bu projeler, yerel yani yaşanılan ülkeyle sınırlı olabildiği gibi; yurt dışında bir ülkeyi kapsayabilir ya da global ölçekte olabilir.

Yurt dışı sosyal sorumluluk projeleri yurt dışına çıkmak isteyenlerin en çok başvurdukları yollardan biri. Dünyanın farklı ülkelerinde devam eden sosyal sorumluluk projelerine katılmak ve bu yolla yurt dışına çıkabilmek mümkün. Genellikle gençlere yönelik düzenlenen bu programlar ile bu yurt dışındaki sosyal sorumluluk projeleri için katılım sağlayarak hem toplumsal bir fayda sağlamak hem de yurt dışı deneyimi edinebilmek mümkün. Üstelik bunun için dil şartı, daha önce yurt dışına çıkmış olma ya da ücret ödeme gibi bir zorunluluk da yok. Gerekli evrakları tamamlayıp, başvuru sürecini takip etmek ve doğru şekilde başvuru yapmak yeterli. Global Volunteer, yurt dışı sosyal sorumluluk projeleri için katılım sağlamak isteyenler için öne çıkan alternatiflerden biri. Sürdürülebilir kalkınma odaklı en büyük gençlik programı olan Global Volunteer, dünya sorunlarının çözümüne katkı sağlamak ve liderlik becerileri edinmek isteyen gençlere 6 ila 8 hafta arasında, yurt dışındaki sosyal sorumluluk projelerine katılabilmelerine olanak tanır.

Yurt dışı Sosyal Sorumluluk Proje Örnekleri

Yurt dışında farklı kuruluşlar ve topluluklar tarafından sürdürülen çok sayıda sosyal sorumluluk projesi mevcut. Yurt dışında sosyal sorumluluk projesi olarak ne yapılabilir sorusuna yanıt arayanlar, aşağıdaki örnekleri inceleyebilir:

  1. Heartbeat: Proje, bulaşıcı olmayan hastalıkların neden olduğu erken ölümleri engellemeyi ve gerekli tedavileri uygulayarak bu ölümleri üçte bir oranında azaltmayı amaçlar. Aynı zamanda ruh sağlığının korunması da Heartbeat projesinin hedefleri arasında yer alır.
  2. Youth 4 Impact: Sürdürülebilir kalkınma ve dünya barışını destekleme amacıyla geliştirilen bu projede; gençlerin şiddete başvurmaması, toplumsal cinsiyet eşitliği, dünya vatandaşlığı ve kültürel çeşitlilik gibi yollara başvurulur.
  3. Raice Your Voice: Toplumsal cinsiyet eşitliğinin merkezde olduğu bu projede, toplumda kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü ayrımcılığın sonlandırılması hedeflenir. Farklı atölye çalışmaları ve sunumlarla, katılımcı gençlerin farkındalık kazanmaları sağlanır.
  4. One the Map: Bu projede sürdürülebilir turizm hacminin artırılabilmesi için istihdam yaratan yerel kültür ürünlerinin teşvik edilmesi için politikalar yürütülür.
  5. Global Classroom: Proje genç kadın ve erkeklerin okur yazarlık düzeylerinin artırılmasını ve bunlara ek olarak matematik, fen bilimleri gibi temel bilim dallarında da eğitim alabilmeleri amacıyla hareket eder.

AIESEC Yurt dışı Sosyal Sorumluluk Projelerinde Görev Alabilirsiniz

Sosyal sorumluluk projeleri ile yurt dışı düşünenler için pek çok alternatif mevcut. Bu alternatiflerden biri olan AIESEC, insanların potansiyellerinin keşfedilmesi ve dünya barışı vizyonu doğrultusunda gençler için geniş olanaklar sunuyor. AIESEC, gençlerin farklı kültürleri tanımasını sağlamak, bir arada yaşayabilme becerisi kazandırabilmek, dünyaya olumlu bir katkı sağlayabilmelerini desteklemek ve ömür boyu sürecek dostluklar edinebilmeleri için, onların farklı sosyal sorumluluk projelerinde yer alabilmelerine olanak tanıyor.

AIESEC ile yurt dışı sosyal sorumluluk projelerinde görev alabilmek oldukça son derece kolay. Bunun için öncelikle web sitesinde yer alan formu doldurarak kayıt olunması gerekir. Kayıt işleminden sonra her birey için bir danışman atanır. Katılımcı adayı, kendisine atanan danışman ile birlikte kendine en uygun sosyal sorumluluk projesini seçer. Proje seçiminin yapılmasından sonra da adaylar mülakata alınır. Mülakatta başarılı olan adaylar, proje kapsamında gönüllü olarak çalışmak için belirlenmiş olan ülkeye götürülür. Bireyler, müsaitlik durumlarına göre yılın her döneminde bu projelerde yer alabilirler. AIESEC yalnızca başvuru esnasında değil, proje süreci boyunca katılımcılara her türlü desteği sağlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.