DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20706790,92%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Siber dolandırıcıların sayısında belirgin bir artış var

Siber dolandırıcıların sayısında belirgin bir artış var

ABONE OL
Nisan 26, 2021 12:29
Siber dolandırıcıların sayısında belirgin bir artış var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu seferki dolandırıcılar milyon dolarlık vurgun için Hong Kong bölgesini seçti. Dünyanın en büyük para akışının yer aldığı bu şehirde kötü niyetli kişiler 90 yaşındaki bir kadını gözlerine kestirdi. Dolandırıcı grup bu kadınla irtibata geçti. Yaptıkları konuşmada kendisine ait kimlik bilgilerinin başkalarının eline geçtiğini söyledi.

Yaşlı kadın bu bilgiler ile kötü işler yapılacağını düşündü. Bu nedenle dolandırıcılara güvendi. Böyle hikayeleri çok duyuyoruz fakat genellikle alınan miktarlar en fazla 10 bin dolar seviyelerinde oluyor. Yani vurgunlar kesinlikle çok yüksek miktarlara ulaşmıyor. Elbette şirketler ile alakalı yapılan dolandırıcılık faaliyetleri çok daha ileri boyutta kayıplara neden oluyor.

Yapılan araştırmalarda siber dolandırıcıların giderek arttığı görülüyor. Buna göre her yıl neredeyse yüzde 20 oranında bir vaka artışı olduğunu söyleyebiliriz. Yaşlı kadın ise bu vakalar içerisinde belki de en kötüsüydü. Ondan 11 kez ödeme alan dolandırıcılar kadının yaşlı olmasından faydalandı.

Muhtemelen pek kimsesi olmayan bu kadın ne kadar parası varsa hepsini dolandırıcılara kaptırdı. Kimlik bilgilerinin çalınmasından dolayı zor durumda kalmak istemeyen bu kadın yaklaşık olarak 32 milyon dolar para kaybetti. Bugüne kadar dolandırıcılara ve özellikle de telefon dolandırıcılarına kaptırılan en yüksek miktarlardan bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.

Hong Kong polisi konu ile ilgili geniş bir araştırma yaptı. Şimdilik 19 yaşında bir genç tutuklandı. Fakat ekibin geriye kalan kısmının ne yaptığı ve nereye kaçtığı bilinmiyor? Ayrıca para ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.