DOLAR 32,4782 -0.05%
EURO 34,8577 -0.37%
ALTIN 2.448,190,51
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Korece Türkçe Çeviri | Okeanos Tercüme

Korece Türkçe Çeviri | Okeanos Tercüme

ABONE OL
Nisan 18, 2022 13:01
Korece Türkçe Çeviri | Okeanos Tercüme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korece Türkçe Çeviri | Okeanos Tercüme

Kore dili, hem Kuzey Kore’nin hem de Güney Kore’nin resmi dilidir. Dünyadaki hiçbir dil ailesinin sınıflandırmasına girmeyen bu dil, dünya genelinde yaklaşık 80 milyon insan tarafından konuşulmaktadır. Ülkemizde tercüme bürolarında Korece çeviri en çok talep edilen tercüme dillerinden biridir. Dil uzmanlarından bazıları Korece ve Japonca dillerinin aynı dil ailesinden geldiğini ileri sürer. Bu iki dil arasında birçok benzerlik olsa da Korece ve Japonca arasındaki ilişki henüz kanıtlanmamıştır. Kore dili, Japon diline oldukça benzemektedir. Korece’nin gramer yapısı, Japonca’nın gramer özellikleri ile neredeyse aynıdır. Kore dili dünya dillerinin etkisinden uzak, izole bir şekilde gelişmiş bir dildir. Modern Kore dili, 15 yüzyılda hangul adı verilen yazı sistemi ile yazılıyordu. Modern hangul yazı sisteminde 24 temel harfin yanı sıra 27 ek harf bulunur. Korece’den tercüme yapabilmek için hangul yazı sisteminde uzman laşmış olmak gerekmektedir.

korece türkçe çeviri

Ülkemizde tercüme bürolarında Korece Türkçe çeviri, en fazla talep edilen çevirilerden biridir. Ülkemizdeki en çok talep edilen Korece çeviriler nüfus cüzdanı, diploma, pasaport, evlilik cüzdanı, noter onaylı tercümeler, boşanma belgeleri, oturma izni belgeleri gibi resmi belge çevirileridir. Korece tercümelerde fiyatlar metnin boşluksuz 1000 karakter sayısına göre hesaplanmaktadır. Resmi belgelerde ve noter onaylı çevirilerde ise fiyatlar sayfa sayısına göre hesaplanır. Ülkemizin Kore ile olan sosyo-ekonomik ilişkileri dolayısıyla Kore dilinden Türkçe’ye veya Türkçe’den Kore diline web site çevirileri de en çok talep edilen çeviri alanlarından biridir. Ülkemizde Kore dilinde sözlü tercüme de yoğun talep gören bir çeviri alanıdır. Korece simultane ve ardıl çeviri ücretleri genellikle çevirinin süresine göre hesaplanmaktadır. Bir saati aşan Korece ardıl ve simultane çeviri işlerinde birden fazla tercüman görev almaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.