DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu’ndan 13 maddelik ekonomi reçetesi

Kılıçdaroğlu’ndan 13 maddelik ekonomi reçetesi

ABONE OL
Mart 17, 2021 08:31
Kılıçdaroğlu’ndan 13 maddelik ekonomi reçetesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki Andımız tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve 13 maddelik ekonomi reçetesini açıkladı. Andımız’ı Cumhur İttifakının kaldırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, israfın ve yolsuzluğun kaynağı olarak gördükleri kamu ihale kanununu değiştireceklerini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında hem gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu hem de 13 maddelik ekonomi reçetesini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Andımız tartışmalarıyla ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli’ye seslenerek; “Andımız’ı Cumhur İttifakı kaldırdı. Sayın Bahçeli, Erdoğan’ı değil, Danıştay’ı muhatap alıyorsa muhatap aldığı yer yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Pandemi nedeniyle öğrenci yurtlarının kapalı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, sadece Ege Bölgesi’nde yurtların kapalı olması nedeniyle 11 bin 500 kişinin işsiz kalacağına dikkat çekti.

Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı olmasının Van’daki en temel sorunlardan biri olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Pandemi dolayısıyla kapalıysa Habur Sınır Kapısı, Kapıkule Sınır Kapısı açık. Acaba bilinçli olarak mı kapatıyor hükümet Vanlıları cezalandırmak için diyorlar. Yarın önünüze sandık gelecek. Kapısını açmayan iktidara ders vererek oyu kullanacaksınız. O zaman ben de sizi alkışlayacağım” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu grup toplantısında ekonomideki sorunları n çözümü için de 13 maddelik bir reçete açıkladı. “10 milyon işsizimiz, pazar artıklarından beslenen kadınlarımız, çocuklarımız, siftah yapmayan esnafımız var. Büyük bir buhranın içindeyiz” diyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi’ni de şu sözlerle eleştirdi:

“Dağ fare doğurdu. Beklenen olmadı. Yapamayacaklarını gayet iyi biliyordum. 2002’den bu yana toplam 23 reform paketi açıkladılar. Açıklanan her reform paketinden sonra işsizlik arttı, döviz tutulamadı. Türkiye’nin sorununu bunlar çözemezler. Türkiye’nin sorunlarını çözme kapasiteleri yok. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Eski kalkınma planlarından, programlardan cümleleri kopyalamışlar, alt alta yazmışlar. Ekonomi böyle düzelmez.”

13 MADDELİK REÇETE

Kılıçdaroğlu’nun 13 maddelik ekonomi reçetesinde ise; kamuda israfa son verilmesi, israfın ve yolsuzluğun kaynağı olan kamu ihale kanununun değiştirilmesi, özelleştirme kurumlarının kapatılması, milletvekili sayısının azaltılması, bağımsız kurumlara müdahalelere son verilmesi, Ekonomik ve Sosyal Konsey’e işlev kazandırılması, Borçlar Genel Müdürlüğünün kapatılması, Meclis’te Kesin Hesap Komisyonu kurulması, Ulusal Vergi Konseyinin kurulması, Sayıştay’ın evrensel ölçütlerde denetim yapmasının sağlanması, Stratejik Planlama Teşkilatının kurulması, siyasi ahlak yasasının çıkarılması, dış politikada kavgacı ve İhvancı politikanın tamamen değiştirilmesi yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.