DOLAR 32,4911 0.32%
EURO 34,7075 0.28%
ALTIN 2.407,021,14
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gayrettepe’de Gece Kulübünde Yangın: Mimar Projeyle İlgili Açıklamalarda Bulundu
  • Görüş Haber
  • Gündem
  • Gayrettepe’de Gece Kulübünde Yangın: Mimar Projeyle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Gayrettepe’de Gece Kulübünde Yangın: Mimar Projeyle İlgili Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Nisan 5, 2024 14:04
Gayrettepe’de Gece Kulübünde Yangın: Mimar Projeyle İlgili Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mimar Mehmet Enver Horozoğlu, Projeyi Kendisinin Çizdiğini İfade Etti

Gayrettepe’de bulunan 16 katlı binanın giriş katında çıkan yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından, binanın mimarı Zeki Öztekin’in yanında çalışan mimar Mehmet Enver Horozoğlu, projeyi kendisinin çizdiğini açıkladı.

Horozoğlu: “Çıkış Vardı, Ben Çizdim Hatırlıyorum”

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 1971 yılında mezun olduktan sonra 1972’de binanın projesini çizdiğini belirten Horozoğlu, yangın sonrası binayı ziyaret etti. Bina önünde yaptığı açıklamada Horozoğlu, “Ben çizdim çünkü biliyorum. Üstte balkon vardı, o balkondan sinema makine dairesi falan.. Onları tamamen çizmiştim. Bundan sonra da Kasımpaşa’da bir sinema salonu çizdik. Sinema salonu olarak faaliyet gösterdi ama çok uzun sürmedi diye biliyorum” ifadelerini kullandı.

Horozoğlu: “Kiracım Haber Verdi, Üzüldüm”

77 yaşındaki Horozoğlu, emekli olduğunu ve projenin kendisinde olmadığını belirterek, “Kiracım haber verdi, üzüldüm. Proje bende değil, bende olsaydı inceler bakardım. İmzayı Mimar Zeki Öztekin atıyordu, ben yanında çalışıyordum” dedi.

Olay Yeri İncelemesi ve Temizlik Çalışmaları

Olay yerindeki inceleme ekipleri, 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katlarında bulunan gece kulübünde çıkan yangınla ilgili bulguları araştırmaya devam ediyor. Binadan tahliye edilen vatandaşlar eşyalarını alırken, belediye temizlik ekipleri yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen eşyaları çöpe atmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.