DOLAR 32,3313 0.25%
EURO 35,0597 -0.23%
ALTIN 2.279,090,08
BITCOIN 22909191,84%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan, sürücüsüz otobüsün ilk yolcusu

Erdoğan, sürücüsüz otobüsün ilk yolcusu

ABONE OL
Şubat 1, 2021 17:34
Erdoğan, sürücüsüz otobüsün ilk yolcusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk elektrikli seri üretim 4. seviye sürücüsüz otobüs tanıtımı yapıldı. Otobüsün ilk yolcusu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Seri üretime geçilecek, bunun adımları da atılmış vaziyette” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk elektrikli seri üretim 4. seviye sürücüsüz otobüs tanıtımına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tanıtımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “(Sürücüsüz elektrikli otobüs üreten firmalar) Seri üretimle bu sektörde inanıyorum ki ülkemizin de markalarımızın da adını duyuracaklar.” dedi.

Öte yandan Twitter hesabından elektrikli otobüsün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki test sürüşünü gerçekleştirdikleri esnada çekilen görüntüleri paylaşan Erdoğan, “Kabine toplantımıza, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsü Atak Electric ile gidiyoruz.” ifadesini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.