DOLAR 32,4556 0.01%
EURO 34,8073 0.01%
ALTIN 2.479,560,71
BITCOIN %
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP sözcüsü Öztrak: Sizin için Türküm demek ayıp mı oldu

CHP sözcüsü Öztrak: Sizin için Türküm demek ayıp mı oldu

ABONE OL
Mart 17, 2021 08:32
CHP sözcüsü Öztrak: Sizin için Türküm demek ayıp mı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, toplantının gündemini aktardı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, toplantının gündemini aktardı. Toplantıda dış politika, ekonomik kriz ve salgın yönetimini ele aldıklarını söyleyen Öztrak, Suriye savaşının yıl dönümüne de değindi. Türkiye’nin Suriye’den sonra sivil kayıplarda en ağır bedeli ödeyen ülke olduğunu belirten Öztrak, “Sadece, Hatay Reyhanlı’da patlayan bombalar 53 yurttaşımızı, Ankara Gar meydanında patlayan bombalar 103 yurttaşımızı, aramızdan aldı. Suriye’deki iç savaş 10. yılını tamamlarken, bu ağır faturayla yüzleşmek zorundayız” dedi.

ÖZTRAK’TAN BAHÇELİ’YE ANDIMIZ ELEŞTİRİSİ

Öztrak, Danıştay’ın Andımız kararına ve devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının çıkartılmasına değindi.  Öztrak şöyle konuştu:

“Danıştay aldığı iki ayrı kararla, hem okullarda okutulan Andımızı, hem de devlet madalyalarından Atatürk kabartmasını kaldırdı. Andımızın ve devlet madalyalarındaki Atatürk kabartmasının kaldırılmasını isteyen kim? Erdoğan Şahsım Hükümeti. Erdoğan’ın karın ağrısının sebebini herkes biliyor. Atatürk demek, Türkiye demektir. Atatürk demek, bağımsızlık demektir. Atatürk demek, milli şeref, haysiyet ve onur demektir. Beyhude çabalarla Atatürk’ü bu milletin yüreğinden de, Zihninden de söküp, atamazsınız. Artık bunu anlayın. Bu milletin sinir uçlarıyla daha fazla oynamayın. Bu nasıl iş Sayın Bahçeli? İktidar ortağınız okullarımızdan andımızı kaldırtmak için başvuruyor. Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay’a verdiği dilekçede, Andımız hakkında; ‘21. Yüzyılın Türkiye’sinde, 30’lu yılların ritüellerini benimsemek, çağ dışı bir yaklaşımdır’ diyor. Aynı Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Gerek faşizm, gerekse komünizm öğrenci andı benzeri uygulamaları, sıkça kullanmıştır’ diye ahkam kesiyor. Siz, Cumhur İttifakı’ndaki ortağınız bu itiraz dilekçesini verirken neredeydiniz? İttifakınızın bu resmi görüşüne neden itiraz etmediniz? Yoksa bülbül suyu mu içmiştiniz? Karar çıkmış, şimdi anca Danıştay’ı eleştiriyorsunuz. Cumhur İttifakı’nda ortaklık kapınca Saray’ın kapısına bekçi olunca, sizin için; Türküm demek, ayıp mı oldu? Doğruyum demek, yanlış mı oldu? Çalışkanım demek, çarpıklık mı oldu? Ne oldu? Yoksa ‘Kırmızıçizgileriniz’ artık pembeleşti mi?”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.