DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bitcoin’in Yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun Kimliği Hala Gizemini Koruyor

Bitcoin’in Yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun Kimliği Hala Gizemini Koruyor

ABONE OL
Şubat 24, 2024 20:04
Bitcoin’in Yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun Kimliği Hala Gizemini Koruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin’in Ortaya Çıkışı

Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto, 15 yıl önce Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System başlığıyla yayınladığı yazıda elektronik para birimi Bitcoin’i tanıttı. Makale, Bitcoin’i para birimi olarak tanıtırken blockchain teknolojisinin temellerini açıkladı.

Craig Wright ve İddialar

Craig Wright, yıllardır Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğunu iddia ediyor. Bu iddialarla ilgili olarak Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi’nde dava başladı.

İfade Verenler ve COPA’nın Dava Süreci

Craig Wright’ın Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etmesi üzerine, Crypto Open Patent Alliance (COPA) adlı kripto şirketlerinden oluşan bir konsorsiyum dava açtı. Mahkemede ifade verenler arasında Bitcoin’in gelişimine katkıda bulunan isimler de yer aldı.

Geleceğe Yönelik Belirsizlikler

Bitcoin’in geleceği, Craig Wright’ın iddiaları ve Mahkeme kararına bağlı olarak şekillenecek. Wright’ın lehine bir karar, Bitcoin’in geçmişini ve geleceğini yeniden şekillendirebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.