DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: “Türk Gençliğiyle Dünyaya İmza Atıyoruz”
  • Görüş Haber
  • Teknoloji
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: “Türk Gençliğiyle Dünyaya İmza Atıyoruz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: “Türk Gençliğiyle Dünyaya İmza Atıyoruz”

ABONE OL
Mart 28, 2024 20:04
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: “Türk Gençliğiyle Dünyaya İmza Atıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Kacır, Türk Gençliğinin Başarılarına Vurgu Yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Gençlik Buluşması’nda Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da katılımıyla Türk gençliğinin projelerinin kalbinde yer aldığını vurguladı. Kacır, Türkiye’nin savunma sanayisinde ve havacılıkta dünyaya parmak ısırtan başarı hikayelerine imza atan gençler sayesinde bu noktaya geldiğini belirtti.

Türkiye’nin Teknoloji Yolculuğunda Gençlerin Rolü

Bakan Kacır, Türkiye’de yerli ve milli havacılık girişimlerinin tarihinin siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar nedeniyle engellendiğini ancak 2000’li yıllarda sağlam bir iradeyle gençlerin önünün açıldığını ve bu sayede birçok başarılı projenin hayata geçirildiğini aktardı. Genç mühendisler ve teknoloji ekipleri sayesinde Türkiye’nin havacılık ve savunma sanayisinde önemli adımlar attığını ifade etti.

TÜRKSAT 6A ve Milli Uzay Programı

Bakan Kacır, Türkiye’nin uzay teknolojilerinde de önemli başarılara imza attığını ve TÜRKSAT 6A gibi milli haberleşme uydularının üretildiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin hibrit roket motoru teknolojisinde dünya genelinde ilk 4 ülkeden biri olduğunu ve önümüzdeki yıllarda Ay Projesi ile uzayda daha da ileriye gitmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Bakan Kacır’ın konuşmasının ardından Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın sunumu ile devam eden etkinlik, gençlerin teknoloji ve uzay alanındaki başarı hikayelerine odaklandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.