DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21673400,44%
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara Sanayi Odası Başkanı Göçmen Politikalarını Eleştirdi

Ankara Sanayi Odası Başkanı Göçmen Politikalarını Eleştirdi

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 15:14
Ankara Sanayi Odası Başkanı Göçmen Politikalarını Eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ASO Başkanı Seyit Ardıç, Niteliksiz Göçmen Sorununa Dikkat Çekti

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, ülkeye katkı sağlamayan niteliksiz göçmenlerin artışının iç güvenliği ve demografik yapısı tehdit ettiğini belirterek, göç politikalarında değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı.

Üretime Katkı Sağlamayan Göçmenler Eleştirildi

Ardıç, niteliksiz göçmenlerin ülkenin kaynaklarını tükettiğini ve ekonomik maliyetleri artırdığını ifade ederek, göç politikalarında nitelikli-niteliksiz göçmen ayrımının yapılmasını ve Göç Bakanlığı’nın kurulmasını önerdi.

Nitelikli Göçmenlere Öncelik Verilmesi Gerektiği Belirtildi

ASO Başkanı, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli göçmenlere öncelik verilmesi ve niteliksiz göçmen kabullerinin sınırlandırılması gerektiğini vurgulayarak, bu durumun sektörlere ve ülke ekonomisine olumsuz etkiler yarattığını dile getirdi.

Göç Politikaları Değişmeli

Ardıç, düzensiz ve yoğun göçün kontrol altına alınması ve yönetilmesi gerektiğini belirterek, ülkemizin demografik yapısının korunması ve ekonomik istikrarın sağlanması için göç politikalarının değişmesi gerektiğini ifade etti.

Teknolojide Geriye Düşüldüğü Belirtildi

Ardıç, Türkiye’nin dijitalleşme konusunda geri kaldığını ifade ederek, Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 kavramlarının ülkede yeterince kullanılamadığını belirtti. Makineler arası iletişim, yapay zeka ve diğer teknolojilerin geliştirilmesi ve kullanılması gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.