SON GELİŞMELER
--:--:--

YÖK Açıkladı: TYT ve AYT Birincileri Üniversite Yerleştirmelerinde Başarılı Oldu!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, TYT ve AYT puan türlerinde birinci olan başarılı öğrenciler üniversite yerleştirmelerinde büyük başarı elde etti. Nizip Fen Lisesi Mezunu Ahmet Eren Özyurtseven Koç Üniversitesi’ni Burslu Kazandı TYT’de ve AYT sayısal puan türünde birinci olan Nizip Fen Lisesi mezunu Ahmet Eren Özyurtseven, Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü burslu olarak…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
YÖK Açıkladı: TYT ve AYT Birincileri Üniversite Yerleştirmelerinde Başarılı Oldu!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, TYT ve AYT puan türlerinde birinci olan başarılı öğrenciler üniversite yerleştirmelerinde büyük başarı elde etti.

Nizip Fen Lisesi Mezunu Ahmet Eren Özyurtseven Koç Üniversitesi’ni Burslu Kazandı

TYT’de ve AYT sayısal puan türünde birinci olan Nizip Fen Lisesi mezunu Ahmet Eren Özyurtseven, Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü burslu olarak kazandı.

Özel Tan Fen Lisesi Mezunu Muhammed İsmail Kuşat Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesine Yerleşti

AYT sözel ve eşit ağırlık puan türlerinde birinci olan Özel Tan Fen Lisesi mezunu Muhammed İsmail Kuşat, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesine yerleşmeye hak kazandı.

Diğer Başarılı Öğrenciler ve Yerleştikleri Üniversiteler

  • YDT İngilizce birincisi: Özel İzmir Bahçeşehir Koleji Ellinci Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi mezunu Mehmet Sarak, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne yerleşti.
  • YDT Fransızca birincisi: Galatasaray Lisesi mezunu Arda Eren Kartal, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programlarına burslu olarak girmeye hak kazandı.
  • YDT Arapça birincisi: TOFAŞ Fen Lisesi mezunu Abdulvahap Burro, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazandı.
  • YDT Rusça birincisi: Haydarpaşa Lisesi mezunu Ediz Doğan Karakoç, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümüne yerleşti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Açıklamaları

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, tercih sürecinin ardından 1-5 Eylül tarihlerinde kayıt sürecinin gerçekleşeceğini belirterek, başarılı adayları üniversite hayatının sunduğu imkanlardan faydalanmaya davet etti. Özvar, herhangi bir programa yerleşemeyen adayları ise ek yerleştirme sürecini dikkatle takip etmeleri konusunda uyardı.

Üniversite hayatının sadece diplomayla değil, kültürel, sanatsal, sportif ve sosyal anlamda gençlere yeni ufuklar açtığını vurgulayan Özvar, başarının mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Benzer Haberler
SINAVIN İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI: 133 SINAV MERKEZİNDE 645 BİN 406 ADAY KATILDI
SINAVIN İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI: 133 SINAV MERKEZİNDE 645 BİN 406 ADAY KATILDI
MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN: RAMAZAN AYINDA ÖĞRENCİLERİN PAYLAŞMA BİLİNCİNİ GELİŞTİRECEĞİZ
MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN: RAMAZAN AYINDA ÖĞRENCİLERİN PAYLAŞMA BİLİNCİNİ GELİŞTİRECEĞİZ
ÖSYM E-YDS 2026/2 Sınavı Yarın Gerçekleştirilecek
ÖSYM E-YDS 2026/2 Sınavı Yarın Gerçekleştirilecek
Anaokulu Müdürlüğü İçin Yeni Şartlar Getirildi
Anaokulu Müdürlüğü İçin Yeni Şartlar Getirildi
2025-YDUS 2. Dönem Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!
2025-YDUS 2. Dönem Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!
TÜRMOB Sınav Duyurusu
TÜRMOB Sınav Duyurusu
Haberin Doğru Adresi - Gorushaber.com
Görüş Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları GÖRÜŞ HABER'de saklıdır. Seobaz Haber Teması