İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle 16 Ekim Cuma günü eğitim ve öğretime bir gün daha ara verildiğini duyurdu. Vali Gül, 46 bin 597 personelin sahada görev yaptığını ve kamu çalışanları için idari izinlerin de devam edeceğini belirtti. Afet kaynaklı iki kişinin hayatını kaybettiğini, üç kişinin ise hastanede tedavisinin sürdüğünü ekledi. İstanbul’un ardından Yalova’da da okulların bir gün tatil edildiği bildirildi.
Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan ve özellikle İstanbul’un birçok ilçesinde sele neden olan aşırı yağışlar sonucu dört vatandaş hayatını kaybetti. Bu afetin ardından bölgedeki bazı illerde eğitime ara verilmişti. İstanbul Valisi Davut Gül’ün İstanbul’da eğitime bir gün daha ara verildiğini açıklamasının ardından Yalova Valiliği de cuma günü okulların tatil edildiğini duyurdu.
Vali Gül, AFAD Müdürlüğü’nde yaptığı açıklamada, İstanbul’a düşen yağış miktarının 261 kilograma ulaştığını, bunun geçmiş yıllara göre yüksek bir oran olduğunu belirtti. Sahada 46 bin 597 personelin çalıştığını, 2722 kişinin bot ve farklı araçlarla kurtarıldığını ifade etti. Halen 14 noktada küçük çaplı kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, barınma sorunu yaşayanların güvenli bölgelere yerleştirildiğini ve Kızılay’ın beslenme ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi. 16 yolun trafiğe kapalı olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü aktardı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de yaptığı değerlendirmede, İstanbul başta olmak üzere Marmara genelinde kuvvetli yağışlar kaydedildiğini belirtti. İstanbul’da iki vatandaşın hayatını kaybettiğini, 9 bin 588 ihbar alındığını ve 9815’inin İstanbul’da gerçekleştiğini kaydetti. Bu ihbarlar sonucunda 2727 kişinin kurtarıldığını ifade etti. İstanbul’da iki gün eğitime ara verildiğini, Sakarya, Yalova ve Kocaeli’de de okulların yarın tatil edildiğini ekledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]