Antalya’da Konyaaltı İlkokulu, yıl sonu halk oyunları şenliğiyle öğrencilerin yöresel danslarını sergilediği unutulmaz bir geceye imza attı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürcan da katıldı.
Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Konyaaltı İlkokulu, yıl sonu etkinlikleri kapsamında renkli bir halk oyunları şenliği düzenledi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen şenlikte öğrenciler, farklı yörelere ait halk oyunlarını sergileyerek izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Şenliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gürcan, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik, öğrencilerin hazırladığı “Masal” adlı koreografili dans gösterisiyle başladı. Sahneye dönüştürülen okul bahçesinde sergilenen gösteri, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Programın ikinci bölümünde “Bir Hilal Uğruna (SAYGI)” adlı özel koreografi sahnelendi. Bu gösteri, vatan sevgisi, milli birlik ve şehitlere saygı temalarını işledi. Duygusal anların yaşandığı gösteri sonunda öğrenciler ayakta alkışlandı.
Gece boyunca öğrenciler, zeybek, halay, horon ve bar gibi Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halk oyunlarını sergiledi. Renkli kostümler ve yöresel ezgilerle süslenen performanslar, davetlilerden tam not aldı.
Okul Müdürü Mehmet Akay, halk oyunlarının kültürel mirasın yaşatılmasındaki önemini vurgulayarak, öğrencilerin bu etkinlikte emek, disiplin ve takım ruhunu sergilediğini belirtti. Şenliğe kabak kemane virtüözü Uğur Önür de türküleriyle eşlik etti. Sanatçının performansı, halk oyunları gösterileriyle birleşerek Anadolu kültürünü yansıttı.
Okul yönetimi, etkinliğin öğrencilerin sosyal, kültürel gelişimlerine ve özgüvenlerine katkı sağladığını ifade etti. Program sonunda emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür edildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği şenlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]