DOLAR 32,3837 -0.12%
EURO 34,7512 -0.17%
ALTIN 2.406,30-1,17
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

<strong>TYT Türkçe Deneme1</strong>

TYT Türkçe Deneme1

ABONE OL
Nisan 5, 2022 13:12
<strong>TYT Türkçe Deneme1</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için iki kilit ders bulunmaktadır. Bunlardan biri Türkçe diğeri ise matematiktir. Bu dersler öğrencinin milyonlar arasındaki sıralamasını belirleyen derslerdir. Bundan dolayı öğrenci sınava hazırlık yaparken bu derslere ağırlık vermelidir. Puanlamaya bakıldığında diğerlerinden pek bir farkı olmadığı düşünülen bu iki dersin soru sayısı diğer derslerden fazladır. Bu da temel iki dersin sınavdaki önemini gösteren özelliktir.  

Bu iki derse ağırlık verilerek sürdürülen çalışmalar öğrenciye hedeflediği sıralamayı kazandıracaktır. Öncelik ile konu çalışması yapan öğrenci, daha sonrasında öğrendiği bilginin kalıcılığını sağlamak için bolca soru çözmelidir. Bitirdiği konularda karışık şekilde hazırlanmış soruları mini deneme şeklinde çözerek netlerini arttırabilir. Bu da öğrencinin eksiksiz bir şekilde sınava girmesini sağlar.

Özellik ile matematik ve Türkçede, kısa sürede çok net arttırmanın en iyi yolu deneme çözmek olacaktır. Denemeler yalnızca öğrencinin yanlışını görmesini sağlamakla kalmayıp aynı zamanda öğrenciye zaman kazandıracaktır. Deneme çözmeye nereden başlayacağınızı bilmiyor iseniz alın bir TYT Türkçe deneme sınavı ve çözün. Bu size iyi bir başlangıç sağlayacaktır. Aynı zamanda Türkçe dersindeki eksiklerinizi görerek de çalışmaya nereden başlayacağınızı belirleyebilirsiniz.

Deneme Çözmek Neden Önemli?

İki oturumdan oluşan ve üniversite sınavı olan YKS denemelerini daha önce mutlaka duymuşsunuzdur. Yayınevleri belirli aralıklarla Türkiye geneli deneme sınavları düzenlerler. Buraya katılmak öğrencinin sınavdaki ortalama yerini görebilmesi açısından önemlidir.

Bu deneme sınavları genel olabileceği gibi TYT Türkçe deneme gibi alan denemesi de olabilir. Denemeler, sınav öğrencileri için oldukça önemlidir. Olabilecek her fırsatta öğrencinin denemeye girmesi önerilir. Çünkü herhangi bir konuda bilginiz yeterli olmasa bile o konudaki soruları görerek bile konuya hakim olabilirsiniz.

Özellik ile yeni nesil sorular, aslında bizden bilgi değil yorum ister. Bilgiyi sorunun içerisinde verip bizim yorumlamamızı istemelerinin sebebi ise daha seçici olmaktır. Bundan dolayı denemelerde gördüğümüz sorulardaki bilgilerle bile konuyu çalışmasak da birkaç net arttırabiliriz.

Tabi ki de size yalnızca deneme çözün konu çalışmayın demiyoruz. Konuyu çalışın ve o konuyla ilgili mutlaka deneme çözün. Bu sayede sınavda yapamadığınız soru oldukça az olacak, belki de hiç olmayacaktır.

Deneme sınavların diğer önemi ise öğrenciye kazandığı pratikliktir. Sınav koşulları ile aynı koşullarda (süre, sıra vs.) çözülecek denemede öğrenci konumunu görecek ve hızlanmak için daha çok soru çözecektir. Bu da onu doğal olarak hızlandıracaktır.

Alan Denemesi mi? Genel Deneme mi?

Eğer üniversite sınavına çalışmaya yeni başlayacak bir öğrenciyseniz önceki senelerdeki bilgilerinizi ve genel durumunuzu kontrol amaçlı genel bir deneme çözmelisiniz. Bu denemenizde nerede olduğunuzu gördükten sonra elinize bir kağıt kalem alın ve doğru yanlış analizi yapın. Bu size hangi konularda eksik olduğunuzu gösterecektir. Çalışmaya bu konulardan başlayın. Daha sonrasında genel denemelerle devam edin. Eğer bir dersten diğer derslere göre daha az net yapıyorsanız, bu dersten alan denemesi çözün. Örneğin, Türkçe netiniz matematikten az ise TYT Türkçe deneme çözün.

Bu şekilde çalışmaya devam edin. Netleriniz kısa sürede kalıcı şekilde artacaktır. Netlerinizi düşürmek istemiyorsanız eksik konularınıza odaklanarak çalışmaya devam edin ve denemeleri atlamayın.

2022 Deneme Fiyatları

Deneme sınavlarının öneminden yukarıda yeterince bahsettiğimize göre fiyatlarına da bir göz atalım. Deneme sınavı fiyatları soru bankaları ve ya fasiküllerine göre daha uygundur. Alan denemeleri veya genel deneme şeklinde alacağınız bu denemelerin fiyatları yayınlarına ve sınav tipine göre değişiklik göstermektedir. Mesela TYT Türkçe deneme sınavı ile AYT Türkçe deneme sınavının fiyatı farklı olacaktır. Bunun sebebi sınavlardaki soru sayılarının farklı olması ve daha pek çok sebepten kaynaklanır.

Deneme sınavlarına ücretsiz ulaşmak ister iseniz yayınevlerinin belirli aralıklar ile yaptığı sınavlara ücretsiz bir şekilde katılabilirsiniz. Bu sınavlar bazen online bir şekilde gerçekleştirilirken bazen de yayının dershanelerinde gerçekleştirilir. Yayınevleri bu sınavı Türkiye genelinde yaparak öğrencilere sınavdaki ortalama konumunu görmesini de sağlıyor.

Yine aynı şekilde belirli aralıklar ile MEB de örnek sorular yayınlayabiliyor. Bu soruların çıktısını alıp deneme olarak çözebilirsiniz. İlaveten yayınevlerinin ücretsiz branş denemelerinin de çıktısını alıp çözebilirsiniz. Görüldüğü üzere deneme sınavlarına ulaşmanın pek çok farklı yolu vardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.