Müzenin kurucusu Kenan Yavuz, Kuruçeşme Alaf’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müzenin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, Anadolu köylerinin boşalması ve kültürel değerlerin yok olmasına dikkat çekti. Yavuz, betonlaşmanın doğal değerleri tehdit ettiğini söyledi.
Kenan Yavuz, müzenin kırsal hayatın sıkıntılarını gündeme taşımayı amaçladığını ve taşlarla inşa edilmiş 26 mekandan oluşan müzenin taşların konuştuğu bir mekan olduğunu vurguladı. Yavuz, kültürel mirasları korumanın önemine değindi.
Kenan Yavuz, müzelerin genellikle eğitimli kesimin ilgisini çektiğini belirterek, müzelerinde insanı merkeze aldıklarını ve ziyaretçilere 100 yıl öncesinin sosyal yaşamını deneyimleme fırsatı sunduklarını dile getirdi. Yavuz, müzelerinin dünyada eşsiz bir deneyim sunduğunu ifade etti.
Kenan Yavuz, müzelerinin Bayburt ve Doğu Karadeniz’in kültür ve deneyim turizminde yeni bir destinasyon olmayı hedeflediğini belirterek, ilerleyen süreçte bölgenin turizm potansiyelini artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Müzelerinin bölgenin turizm alanında önemli bir yere sahip olmasını arzuladıklarını söyledi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.