SON GELİŞMELER
--:--:--

MEB Tercih Süreci Hakkında Bilgiler ⏬👇

LGS Katılım ve Sınav Sonuçları MEB tarafından düzenlenen LGS’ye başvuran 1 milyon 10 bin 916 öğrenciden 963 bin 142’si sınava katıldı. Sınav sonuçları 11 Temmuz’da açıklandı. Tercih Dönemi Ve Destek 1 milyona yakın öğrenci, liselere yerleşmek için tercihlerini yapmaya devam ediyor. Girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecek. Tercih dönemi yarın saat 17.00’de sona erecek….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
MEB Tercih Süreci Hakkında Bilgiler ⏬👇

LGS Katılım ve Sınav Sonuçları

MEB tarafından düzenlenen LGS’ye başvuran 1 milyon 10 bin 916 öğrenciden 963 bin 142’si sınava katıldı. Sınav sonuçları 11 Temmuz’da açıklandı.

Tercih Dönemi Ve Destek

1 milyona yakın öğrenci, liselere yerleşmek için tercihlerini yapmaya devam ediyor. Girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecek. Tercih dönemi yarın saat 17.00’de sona erecek. MEB, tercih sürecine destek olmak amacıyla “Tercih Süreci Veli Kılavuzu” hazırladı.

Tercih Süreci Ve Rehberlik Hizmeti

Kılavuzda, tercih süreci, lise türleri, nakil işlemleri ve yerleştirmelere ilişkin detaylı bilgiler yer alıyor. Ayrıca tercih kontrol listesi, okul türleri ve yerleştirme detaylarına da ulaşılabiliyor. Bakanlık, lise adaylarına 81 ilde tercih danışmanlığı hizmeti sunuyor. Öğrenciler, tercih sürecinde rehberlik alarak doğru tercihler yapabiliyor.

Boş Kontenjanlar ve Sonuç Açıklanması

Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme Takvimi’ne göre, boş kontenjanlar 4 Ağustos’ta açıklanacak. Özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri ve yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların işlemleri yarın sona erecek. LGS yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 4 Ağustos’ta duyurulacak.

Tercih sürecinde adayların bilinçli tercihler yapabilmeleri ve doğru yönlendirilmeleri için MEB, aileler ve öğrencilere destek vermeye devam ediyor.

Benzer Haberler
YÖK’ten “İstanbul Bilgi Üniversitesi” açıklaması
YÖK’ten “İstanbul Bilgi Üniversitesi” açıklaması
Ankara Bilim Üniversitesi ve Unitree Robotics Geleceğin Teknolojileri İçin İş Birliği Yapıyor
Ankara Bilim Üniversitesi ve Unitree Robotics Geleceğin Teknolojileri İçin İş Birliği Yapıyor
Konyaaltı İlkokulu’ndan Yöresel Halk Oyunları Şenliği
Konyaaltı İlkokulu’ndan Yöresel Halk Oyunları Şenliği
Türkçe Dil Yeterlikleri e-Sınavı’nın sonuçları açıklandı
Türkçe Dil Yeterlikleri e-Sınavı’nın sonuçları açıklandı
YÖK’ten İstanbul Bilgi Üniversitesi açıklaması: Mağduriyet yaşanmayacak
YÖK’ten İstanbul Bilgi Üniversitesi açıklaması: Mağduriyet yaşanmayacak
MEB Akademi Giriş Sınavı başvuruları başladı
MEB Akademi Giriş Sınavı başvuruları başladı
Haberin Doğru Adresi - Gorushaber.com
Görüş Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları GÖRÜŞ HABER'de saklıdır.