İtalya’nın güneyinde, Sicilya Adası’nda yer alan ve Avrupa kıtasının en yüksek aktif yanardağı olan Etna, bir kez daha yükseklikleri 3 bin 30 metreyi aşan kül ve lav püskürttü.
İtalyan ANSA ajansının raporuna göre, Etna Yanardağı’ndaki patlama sonucunda atmosfere yayılan kül bulutu, Katanya Havalimanı’nı işleten firmayı harekete geçirdi. Yapılan açıklamada, uçuşların geçici süreyle durdurulduğu ve bazı yolcuların farklı havalimanlarına yönlendirildiği bildirildi.
İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) tarafından yapılan açıklamada, Etna Yanardağı’ndaki volkanik faaliyetin yoğunlaştığı ve püskürtülen küllerin yaklaşık 8 kilometre yüksekliğe ulaştığı belirtildi.
Etna Yanardağı, temmuz ayının başından bu yana sık aralıklarla volkanik faaliyetler göstermekteydi. Yanardağ, Aralık 2023’te güçlü bir şekilde kül ve lav püskürterek bu yıla kadar sessiz kalmıştı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.