İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru Toplantısı”nın ardından basın açıklaması yaptı. Yerlikaya, terör, asayiş, düzensiz göçmen, uyuşturucu, organize suç örgütleri ve suçlarla ilgili son bir yılın verilerini Türkiye genelindeki durumla karşılaştırdıklarını belirtti. Yerlikaya, asayiş suçlarına odaklanıldığında Kayseri’nin Türkiye ortalamasının üstünde bir performans sergilediğini açıkladı.
30 Haziran’da Kayseri’de yaşanan olumsuz olaylara da değinen Yerlikaya, bu olaylar sonrasında 855 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 13’ünün tutuklandığını ve 145’ine adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Yerlikaya, gözaltına alınan kişiler arasında 468’inin 50 farklı suçtan kaydının olduğunu ve bu suçlar arasında göçmen kaçakçılığı, kasten yaralama, yağma, hırsızlık, cinsel istismar, tehdit, hakaret, uyuşturucu ve diğer suçların bulunduğunu ifade etti.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinde yaşanan provokatif paylaşımlara da dikkat çekerek, bot hesaplar aracılığıyla yapılan manipülatif ve gerçek dışı içeriklerin arttığını belirtti. Bu kapsamda siber suçlarla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda, Kayseri’deki olaylarla ilişkili olduğu değerlendirilen 189 hesap yöneticisinin tespit edildiğini ve bu hesaplar arasından 108 kişinin yakalandığını, 12’sinin tutuklandığını ve işlemlerin devam ettiğini açıkladı.
Bakan Yerlikaya, güvenlik birimlerine ve valiliğe yaptıkları başarılı mücadeleden dolayı teşekkür ederken, Türkiye genelinde huzur ve güvenin sağlanması için diğer illerle iş birliğine devam edeceklerini vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.