DOLAR 35,5594 0.16%
EURO 36,5618 -0.36%
ALTIN 3.080,73-0,39
BITCOIN 3687031-0,97%
İstanbul

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kore’deki Pil Fabrikasında Yangın: Çinli İşçiler Hayatını Kaybetti
  • Görüş Haber
  • Dünya
  • Güney Kore’deki Pil Fabrikasında Yangın: Çinli İşçiler Hayatını Kaybetti

Güney Kore’deki Pil Fabrikasında Yangın: Çinli İşçiler Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Haziran 24, 2024 17:15
Güney Kore’deki Pil Fabrikasında Yangın: Çinli İşçiler Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yangında Hayatını Kaybedenlerin Çoğu Çinli Göçmen İşçiler

Güney Kore’nin Hwaseong şehrinde bulunan bir lityum-iyon pil fabrikasında çıkan yangında, hayatını kaybedenlerin büyük bir bölümünün Çinli göçmen işçiler olduğu belirtildi. Yangında ölen 22 işçiden 18’inin Çin, 2’sinin Güney Kore, 1’inin Laos vatandaşı olduğu açıklandı. Ölen bir işçinin ise uyruğu henüz tespit edilemedi.

Yangında Yaralanan ve Kurtarılan İşçiler

Yangın esnasında fabrikada toplam 102 işçinin bulunduğu bilgisi verildi. Yerel itfaiye yetkilisi Kim Jin-young, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, yangında 2’si ağır olmak üzere 8 işçinin yaralandığını açıkladı.

Çin Büyükelçiliği Açıklama Yaptı

Çin’in Seul Büyükelçiliği de yangında hayatını kaybedenler arasında Çin vatandaşlarının bulunduğunu doğruladı fakat sayı vermekten kaçındı. Olayla ilgili olarak detaylı soruşturmalar devam ederken, aileler ve toplumda derin bir üzüntü hakim.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.