MEB ehliyet sınavlarında köklü değişikliğe gitti. Sabit parkur sistemi yerini akan trafikteki serbest güzergaha bırakıyor. Sınav süresi 1 saate kadar çıkacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ehliyet sınavlarında ezbere dayalı sabit parkur sistemini kaldırarak yerini serbest güzergah uygulamasına bıraktı. Yeni düzenlemeyle sürücü adayları artık akan trafikte, 1 saate kadar sürebilecek direksiyon sınavlarına girecek. Bu değişiklik, sürücü adaylarının gerçek trafik koşullarına daha iyi hazırlanmasını amaçlıyor.
Eskişehir’de bir sürücü kursu yetkilisi Salih Er, direksiyon sınav güzergahının tamamen değiştiğini belirtti. Yeni sistemde adaylar, daha önceki sabit parkur yerine şehir içi ve ilçe trafiğinde sınav olacak. Dubalar arasındaki park yerine, gerçek araçlar arasında park etme becerisi ölçülecek.
Bu yeni uygulama ile adaylar, belirlenen azami sürate ulaşmanın yanı sıra, alışveriş merkezlerinin otoparkları gibi farklı alanlarda da park etme pratiği yapacak. Çevre yollarında da eğitim ve sınav süreçleri işleyecek.
Önceki ehliyet sınavları yaklaşık 35 dakika sürerken, yeni yönetmelikle birlikte bu süre 1 saate kadar uzayacak. Direksiyon eğitim saatleri de ortalama 14-16 saatten 24 saate yükselecek. Bu kapsamlı değişiklikler, sürücü adaylarının daha profesyonel ve yetkin sürücüler olarak yetişmesini hedefliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]