DOLAR 32,5134 -0.12%
EURO 34,9685 0.24%
ALTIN 2.451,501,19
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ziraat Bankası çiftçi için değil yönetici için çalışıyor

Ziraat Bankası çiftçi için değil yönetici için çalışıyor

ABONE OL
Ocak 26, 2021 11:00
Ziraat Bankası çiftçi için değil yönetici için çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sayıştay, eski AKP milletvekillerinin de üyesi olduğu Ziraat Bankası Yönetim ve Denetim Kurulu’ndaki saltanatı ortaya çıkardı. Sayıştay raporlarına göre yönetim kurulu üyelerine, yüksek maaş, ikramiye ve banka tarafından ödenen kredi kartı verildi.

2.3 OLMASI GEREKEN HARCAMA 5.4 MİLYONA ÇIKTI

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre en yüksek oranda hesaplanması durumunda bile 2.3 milyon lira olması gereken yıllık yönetici giderleri 5.4 milyon lira olarak gerçekleşti. Sayıştay’ın belge istediği harcamalar sonrası banka belge yerine maaşların yanı sıra, yönetime 3 ayda bir ikramiye verdiklerini, faturası banka tarafından ödenmek üzere her birine de kredi kartıyla harcama yetkisi verildiğini açıkladı.

KREDİ KARTI DETAYLARI PAYLAŞILMADI

Banka yöneticileri ile yapılan görüşmelerde yönetim ve denetim kurulu üyelerinin genel kurul tarafından belirlenen aylık net ücretlerinin yanında, üç ayda bir ikramiye aldıklarının belirtildiği Sayıştay raporunda, “Kendilerine ayrıca giderleri banka tarafından karşılanmak üzere kredi kartı tahsis edildiği öğrenilmiştir. Hesabın ayrıntısı, denetim ekibi tarafından çeşitli iletişim yöntemleriyle defalarca talep edilmiş olmasına rağmen, Sayıştay denetim ekibi ile paylaşılmamıştır” denildi.

BORDROLAR SAYIŞTAY’DAN GİZLENDİ

Sayıştay’ın Ziraat Bankası’na ilişkin hazırladığı raporda denetçilerin talep etmesine karşın üst düzey yöneticilerin bordroların verilmediği de vurgulandı. Raporda “Personel harcamaları denetimine ilişkin olarak; yönetim kurulu kararıyla belirlenen, 2019 yılı banka üst düzey personel (başkanlar, kurumsal şube müdürleri, bölge yöneticileri, grup başkanları, genel müdür yardımcıları, genel müdür) ücretleri ve bu personelin 2019 yılı tüm aylarına ait ücret bordroları, banka yöneticilerinden istenmesine rağmen Sayıştay denetim ekibine verilmemiştir” ifadesine de yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.