DOLAR 38,0112 0.12%
EURO 41,0446 -0.17%
ALTIN 3.762,500,86
BITCOIN 3239442-1,63%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Yurtta Sismik Araştırmalar Hız Kazandı: Kayseri’deki Çalışmalar Detaylıca Anlatıldı
  • Görüş Haber
  • Gündem
  • Yurtta Sismik Araştırmalar Hız Kazandı: Kayseri’deki Çalışmalar Detaylıca Anlatıldı

Yurtta Sismik Araştırmalar Hız Kazandı: Kayseri’deki Çalışmalar Detaylıca Anlatıldı

ABONE OL
Haziran 24, 2024 14:15
Yurtta Sismik Araştırmalar Hız Kazandı: Kayseri’deki Çalışmalar Detaylıca Anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AFAD Deprem Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fikret Koçbulut’un Açıklamaları

AFAD Deprem Danışma Kurulu Üyesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Koçbulut, 6 Şubat depremlerinin ardından Kayseri’de yürütülen sismik araştırmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

“TÜBİTAK Destekli Türkiye’nin Diri Faylarının Paleosismolojisi Projesi”

Koçbulut, yürütülen çalışmanın TÜBİTAK tarafından desteklenen “Türkiye’nin diri faylarının paleosismolojisi” başlıklı bir proje olduğunu belirtti. AFAD, MTA, Belediyeler Birliği ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 14 projeden biri olduklarını söyleyen Koçbulut, Sivas’tan başlayıp Kayseri’ye kadar uzanan Deliler Fayı’nı incelediklerini aktardı.

“Ters Bileşenli Bir Fay: Deliler Fayı”

Deliler Fayı’nın paleosismolojik özelliklerini ortaya koymak için harita çalışmaları ve dron uçuşları gerçekleştirdiklerini belirten Koçbulut, fayın kayma hızı ve deprem üretme aralığını tespit etmek amacıyla detaylı analizler yaptıklarını vurguladı. Ayrıca, Kayseri’nin mikro bölgelemesinin devam ettiğini ve Ecemiş Fayı’nın da incelendiğini açıkladı.

Belediyelerden ve Üniversitelerden Destek

Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın, Kayseri’deki çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Fikret Koçbulut ve ekibine teşekkürlerini iletti. Sarıoğlan Belediyesi’ne de desteklerinden ötürü teşekkürlerini ileten Arın, yerel yönetimlerin bu tür çalışmalara verdiği önemi vurguladı.

Dr. Sinan Koçeroğlu ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden yer radarı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yer radarı yönteminin jeofizik alanında önemli bir araştırma tekniği olduğunu belirten Koçeroğlu, Deliler segmenti üzerinde yapılan çalışmaların Türkiye’nin diri fay haritasının belirlenmesine katkı sağladığını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.