DOLAR 32,5826 0.29%
EURO 34,7946 0.01%
ALTIN 2.486,210,09
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yurt dışı telefonlarda kayıt süresi değişti

Yurt dışı telefonlarda kayıt süresi değişti

ABONE OL
Şubat 22, 2021 12:09
Yurt dışı telefonlarda kayıt süresi değişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son 2 yılda özellikle yurt dışından kaçak olarak ülkeye sokulan telefonlar üzerine muazzam operasyonlar yürütülüyor. Malum Türkiye’de akıllı telefonlar üzerinde büyük vergiler var. Hal böyle olunca insanlar da yurt dışından ülkeye kaçak olarak sokulmuş telefonlara yönelmişti.

Bu yönelimi azaltmak için telefonlardaki kayıt süresi 120 güne indirildi. Ardından telefonun kayıt ücreti 150 TL’den 2000 TL’ye çıkarıldı. Bu da yetmedi telefonu kayıt ettiren kişi ile telefonda kullanılacak sim kartın kayıtlı olduğu ismin aynı olması gerekliliği şart koşuldu.

Bu son hamlelerden ötürü yurt dışı cihazlara olan ilgi hayli azaldı. Yine de sürekli ülke dışına çıkan kişiler yeni telefonlar alıp, getirmeyi alışkanlık haline getirmişler. İşte bu kişiler için güzel bir haberimiz var.

Artık Türkiye’ye getirilen telefonların kayıt süresi 1 yıl olacak. Yani telefona ilk sim kartın takılma tarihi itibariyle 1 yıl boyunca kayıtsız bir şekilde kullanılabilecek. Sonrasında ise telefonu bir şekilde kayıt ettirmeniz gerekecek. Yoksa cihazınız hiç bir mobil veri hizmetinden yararlanamayacak.

Resmi gazetede yayınlanan karar gayet olumlu görünüyor. Özellikle de sık sık yurt dışına çıkanlar için güzel bir haber diyebiliriz. Böylece süresi dolan telefonu 1 yıl içerisinde değiştirip yeni bir cihaza da geçebilecekler.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.