DOLAR 32,5337 0.21%
EURO 34,9520 0.41%
ALTIN 2.440,890,10
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türksat’ın Dijital Arşiv Hizmeti Kamu Kurumlarına Büyük Kolaylık Sağlıyor

Türksat’ın Dijital Arşiv Hizmeti Kamu Kurumlarına Büyük Kolaylık Sağlıyor

ABONE OL
Şubat 8, 2024 20:08
Türksat’ın Dijital Arşiv Hizmeti Kamu Kurumlarına Büyük Kolaylık Sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca Belgenin Dijitalleştirilmesi

Türksat’ın dijital arşiv hizmeti her yıl milyonlarca belgenin dijitalleştirilmesine önemli katkı sağlıyor. Dijitalleştirilen tüm veriler elektronik ortamda, tek noktadan, kolay, hızlı erişilebilir, güncellenebilir ve paylaşılabilir hale getiriliyor.

Emek, Zaman ve Masraf Tasarrufu

Türksat’ın dijital arşiv hizmetiyle, kamu kurumları başta olmak üzere belediyeler, kütüphaneler, hastaneler ve özel kurumlardaki arşiv işlerinde harcanan emek, zaman ve masraflar da en aza indiriliyor.

Afetlere Karşı Koruma

Kamunun arşivleri yangın ve selden etkilenmeyecek Türksat güvencesiyle sunulan dijital arşiv hizmeti yüzlerce kurum tarafından kullanılıyor. Böylece her türlü belge, yangın, sel, deprem gibi afet durumlarında da koruma altına alınmış oluyor. Milyonlarca sayfalık Osmanlı arşivinin yanı sıra kamu kurumlarının faaliyetleri sırasında üretilen belgeler, kanıt değeri ya da idari, hukuki, mali ve tarihi bilgi değeri taşıyan belgeler de güvenle saklanıyor.

Kolay Erişim

Türksat’ın dijital arşiv hizmetiyle her türlü belgenin yanı sıra ses, görüntü, mikro form kayıtları, harita, plan, çizim gibi birçok belge de güvenle saklanabiliyor, içeriklere de saniyeler içerisinde ulaşılabiliyor. Uzaktan çalışan kamu personeli ve vatandaşlar istedikleri dokümanlara kurumlara gitmeden 7 gün 24 saat güvenle ulaşabiliyorlar.

Hizmet Kalitesinin Artması

Dijital dönüşümün önemli bir parçası olan arşiv çalışmalarıyla elektronik ortamda yer alan mevcut veriler analiz edilip sınıflandırılıyor, vatandaşlara sunulan hizmet kalitesi de önemli oranda artıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.