Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarına devam ediyor. 9-11 Ekim 2024 tarihlerinde Irak’ın kuzeyine düzenlenen hava harekâtları neticesinde Gara bölgesinde 9 ve Hakurk bölgesinde 5 olmak üzere toplamda 14 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi. Bu başarılı operasyon sonucunda teröristlerin bölgedeki faaliyetlerine darbe vuruldu.
Milli Savunma Bakanlığı, yapılan operasyonların ardından “Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız, muktediriz” şeklinde bir vurgu yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelede kararlı ve etkin bir şekilde hareket ettiği belirtildi. PKK gibi terör örgütlerine karşı alınan tedbirlerin devam edeceği vurgulandı.
Bu operasyonlar, Türkiye’nin terörle mücadelesindeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha ortaya koydu. PKK gibi terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar, sadece Türkiye’nin değil bölgenin de istikrarı ve güvenliği için önem taşıyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği hava harekâtları sonucunda 14 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi. Bu başarılı operasyonlar, Türkiye’nin terörle mücadelesindeki kararlılığını ve azmini bir kez daha gözler önüne serdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerine karşı yürüttüğü bu mücadele, ülkenin ve bölgenin huzur ve güvenliği için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.