DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜBİTAK BiGG Girişimcilik Programı Kadın Girişimcilere Destek Sağlıyor

TÜBİTAK BiGG Girişimcilik Programı Kadın Girişimcilere Destek Sağlıyor

ABONE OL
Mart 7, 2024 20:04
TÜBİTAK BiGG Girişimcilik Programı Kadın Girişimcilere Destek Sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜBİTAK BiGG Girişimcilik Programı’nın Kadın Girişimcilere Sağladığı Destekler

TÜBİTAK BiGG Girişimcilik Programı, TEYDEB Girişimcilik Destek Programı’nı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirilmiştir. Bu program, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinin geliştirilmesi ve kadın girişimcilerin desteklenmesini amaçlamaktadır.

Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi

Program, kadın girişimcilerin fikir aşamasından pazara kadar olan süreçte ihtiyaç duydukları desteği sağlamaktadır. Bu kapsamda, kadın girişimciler çekirdek sermaye desteği, mentorluk, teşvik ve ödül mekanizmalarıyla desteklenmektedir.

İstatistikler ve Başarılar

BiGG kapsamında bugüne kadar 2 bin 453 girişimciye destek sağlanmıştır. Bu desteklenen girişimcilerden 501’i kadın girişimcilerdir. Programda kadın girişimcilerin destek oranı %31’e yükselmiştir.

Öne Çıkan Başarılı Girişimler

Program kapsamında desteklenen girişimciler arasında RS Research, TELEPORTER, Nanografen Nano Teknolojik Ürünler, PHI TECH Bilişim Biyoteknoloji, ve diğer birçok başarılı girişim bulunmaktadır.

Sektörel Çeşitlilik

Program, sağlık, teknoloji, çevre, tekstil, ambalaj ve birçok farklı sektördeki girişimcilere destek sağlayarak Türkiye’nin farklı alanlarda yenilikçi ve başarılı girişimlere ev sahipliği yapmasını sağlamaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.