DOLAR 34,2585 0.06%
EURO 37,1005 -0.38%
ALTIN 2.998,920,13
BITCOIN 2309882-1,17%
İstanbul
14°

AZ BULUTLU

05:51

İMSAK'A KALAN SÜRE

Spor Hukuku Alanında Türkiye’yi Temsil Eden Avukat Emin Özkurt Değerlendirmelerde Bulundu
  • Görüş Haber
  • Spor
  • Spor Hukuku Alanında Türkiye’yi Temsil Eden Avukat Emin Özkurt Değerlendirmelerde Bulundu

Spor Hukuku Alanında Türkiye’yi Temsil Eden Avukat Emin Özkurt Değerlendirmelerde Bulundu

ABONE OL
Ekim 19, 2024 11:05
Spor Hukuku Alanında Türkiye’yi Temsil Eden Avukat Emin Özkurt Değerlendirmelerde Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Futbolcuların Disipline Sevk Edilmesi Hatalı

Avukat Emin Özkurt, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden bir isim olarak, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olayları SÖZCÜ için değerlendirdi. Özkurt, futbolcuların disipline sevk edilmesini hatalı bulduğunu belirterek, “Temel bir hukuk prensibi vardır. Kuvveti kuvvetle defetme hakkı vardır, bu da meşru müdafaa hakkıdır.” dedi.

Federasyonun Çelişkili Yaklaşımı

Özkurt, olayların ağırlığına rağmen futbolcuların tedbirsizce sevk edildiğini, bunun yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade etti. “TFF Hukuk Kurulu, sevklerde meşru müdafaa konusunda takdir haklarını kullanmayarak çelişki içerisinde bir tutum sergilediler.” şeklinde konuştu.

Öngörüler ve Beklentiler

Avukat Özkurt, PFDK’nın İrfan Can Eğribayat ve Osayi Samuel’e üçer maç ceza vereceğini ve daha sonra haksız tahrik ve hafifletici sebepleri dikkate alarak cezaları düşüreceğini beklediğini söyledi. Jayden Oosterwolde’un ise yerde yatan bir taraftara tekme attığı için daha fazla ceza alabileceğini, ancak haksız tahrik ve hafifletici sebeplerin göz önünde bulundurulmasıyla iki maç gibi bir ceza alabileceğini tahmin etti.

Avukat Emin Özkurt’un bu değerlendirmeleri, Türk futbolundaki disiplin ve ceza süreçlerine ışık tutarak, hukuki açıdan önemli bir perspektif sunmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.