DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2077334-1,29%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika: HDP’den 1915 olaylarıyla ilgili skandal bildiri! Haddi aşan Türkiye ifadeleri
  • Görüş Haber
  • Siyaset
  • Son dakika: HDP’den 1915 olaylarıyla ilgili skandal bildiri! Haddi aşan Türkiye ifadeleri

Son dakika: HDP’den 1915 olaylarıyla ilgili skandal bildiri! Haddi aşan Türkiye ifadeleri

ABONE OL
Nisan 26, 2021 12:41
Son dakika: HDP’den 1915 olaylarıyla ilgili skandal bildiri! Haddi aşan Türkiye ifadeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ermenilerin, sözde Ermeni soykırımının “yıl dönümü” olarak belirledikleri ve bazı ölkelerde anma faaliyetleri yaptığı 24 Nisan’da HDP’den skandal bir bildiri geldi. Türkiye’nin haklı tezlerini görmezden gelen ve Ermeni diyasporasının yalanlarını destekleyen HDP, 1915 olaylarını “soykırım” olarak niteledi. 

TÜRKİYE İLGİLİ HADDİ AŞAN SKANDAL İFADELER

Türkiye ve o dönem iktidarda olan İttihat ve Terakki Partisi ile ilgili skandal ifadelerin yer aldığı bildiride “Ermeni Soykırımı bu topraklarda yaşandı ve adaleti bu topraklarda sağlanmalıdır” denildi.

Bildiride ayrıca “106’ncı yıldönümünde bu toprakların kadim halkı olan Ermenilere karşı gerçekleştirilen soykırımı, yaşanmış olan büyük felaketi ve insanlık trajedisini yüreğimizde hissediyor, katledilenleri saygı ve rahmetle anıyoruz.”  ifadeleri yer aldı.

 

Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!

Merkez Yürütme Kurulumuzun açıklaması:https://t.co/tLJRc4v5QM

— HDP (@HDPgenelmerkezi) April 24, 2021

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik HDP’nin 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. 

FAHRETTİN ALTUN: SİZİ AZİZ MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bizim uzun ve şanlı tarihimiz gurur kaynağımızdır. Sizin kısa ve kara tarihiniz ise utanç vesikalarıyla doludur. Sizin tarihiniz, bölücü terör örgütünün tarihidir. Sizi aziz milletimize havale ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Milletçe merak içindeyiz.

İttifak içinde olduğunuz siyasi partiler sözde Ermeni soykırımı iftiranız sonrasında ne yapacaklar?

Sizinle gizli saklı ilişkilerini devam mı ettirecekler, yoksa sizi telin edip yollarını ayıracaklar mı?

Göreceğiz… https://t.co/4KuLb6bjAm pic.twitter.com/3pZOwL3Mc6

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) April 24, 2021

İBRAHİM KALIN: SIRTINIZI DAYADIĞINIZ PKK VE ASALA TERÖRÜ UTANCIYLA YÜZLEŞİN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da HDP’nin paylaşımına tepki göstererek “Tarihi gerçekleri çarpıtmak yerine sırtınızı dayadığınız PKK ve Asala terörü utancıyla yüzleşin” mesajını paylaştı.

Tarihi gerçekleri çarpıtmak yerine sırtınızı dayadığınız PKK ve Asala terörü utancıyla yüzleşin. pic.twitter.com/2xWH5kkkto

— Ibrahim Kalin (@ikalin1) April 24, 2021

ÖMER ÇELİK’TEN TEPKİ: SÖYLEDİĞİNİZ SADECE ASALA VE PKK ARASINDAKİ İLİŞKİNİN SÖZCÜLÜĞÜNDEN İBARETTİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de HDP’nin 1915 olaylarıyla ilgili yayımladığı bildiri sonrası çok sert açıklamalarda bulundu.

Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“PKK adlı katliam şebekesinin insanlarımıza dönük katliamlarıyla yüzleşin. PKK’nın yakın coğrafyamızdaki her dinden ve etnik gruptan insanlara dönük katliamlarıyla yüzleşin. Bu söyledikleriniz doğru değil. Durduğunuz yer doğru değil. Çünkü bağlı olduğunuz yer insani değil. Tarihi çarpıtarak sadece kendi tarifinizi ifade etmiş olursunuz. Bu kadar hassas bir konuda bu kadar yıkıcı siyaset yine sizden çıktı. Yaptıklarınız herkese ve her şeye haksızlık ve saygısızlıktır. Nerede bir yıkıcı siyaset varsa ilk destekçisi siz oluyorsunuz. Söylediğiniz şey bir tarih tezi değil, bir siyasi analiz değil, bir siyasi iddia bile değil. Söylediğiniz şey sadece ASALA ve PKK arasındaki ilişkinin sözcülüğünden ibarettir. Asıl utanılması gereken budur.”

PKK adlı katliam şebekesinin insanlarımıza dönük katliamlarıyla yüzleşin.
PKK’nın yakın coğrafyamızdaki her dinden ve etnik gruptan insanlara dönük katliamlarıyla yüzleşin.
Bu söyledikleriniz doğru değil. Durduğunuz yer doğru değil. Çünkü bağlı olduğunuz yer insani değil. pic.twitter.com/2RXYwvYzRg

— Ömer Çelik (@omerrcelik) April 24, 2021

“ASALA VE PKK/PYD’NİN KANLI YÜZÜNÜ GİZLEME ÇABANIZ BOŞUNADIR”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan da skandal bildiri sonrası sosyal medya üzerinden sert açıklama geldi.

Kurtulmuş, “Ermeni çetelerinin gerçek yüzünü Müslüman Kürt halkı çok iyi bilmektedir. Emperyalizmin yalanlarının arkasına sığınarak, ASALA’nın ve ondan türeyen PKK/PYD’nin kanlı yüzünü gizleme çabanız boşunadır. Tarihi kendi politik amaçları uğruna zehirlemeye çalışan HDP’yi telin ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ermeni çetelerinin gerçek yüzünü Müslüman Kürt halkı çok iyi bilmektedir.
Emperyalizmin yalanlarının arkasına sığınarak, ASALA’nın ve ondan türeyen PKK/PYD’nin kanlı yüzünü gizleme çabanız boşunadır.
Tarihi kendi politik amaçları uğruna zehirlemeye çalışan HDP’yi telin ediyorum.

— Numan KURTULMUŞ (@NumanKurtulmus) April 24, 2021

AK PARTİLİ AKBAŞOĞLU: BÜYÜK İSRAİL VE BÜYÜK ERMENİSTAN İÇİN SAVAŞTIKLARININ RESMEN İKRARIDIR

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada “HDP eski eşbaşkanı Sezai Temelli’nin Türkiye topraklarının bir bölümünü vadedilmiş topraklar (arz-ı mevud) olarak nitelendirmesi ve HDP MYK’sının bildirisindeki sözde Ermeni soykırımı iftirası; HDP ve PKK’nın büyük İsrail ve büyük Ermenistan için savaştıklarının resmen ikrarıdır.” ifadelerini kullandı.

Hdp eski eşbaşkanı Sezai Temelli’nin Türkiye topraklarının bir bölümünü vadedilmiş topraklar (arz-ı mevud) olarak nitelendirmesi ve Hdp Myk’sının bildirisindeki sözde Ermeni soykırımı iftirası; Hdp ve Pkk’nın büyük İsrail ve büyük Ermenistan için savaştıklarının resmen ikrarıdır.

— Av.M.Emin AKBAŞOĞLU (@akbasogluemin) April 24, 2021

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.