DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2041723-2,30%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Real Madrid, Vinicius Junior’a Yönelik İrkcı Tezahüratlar Nedeniyle Savcılığa Başvurdu
  • Görüş Haber
  • Spor
  • Real Madrid, Vinicius Junior’a Yönelik İrkcı Tezahüratlar Nedeniyle Savcılığa Başvurdu

Real Madrid, Vinicius Junior’a Yönelik İrkcı Tezahüratlar Nedeniyle Savcılığa Başvurdu

ABONE OL
Mart 16, 2024 11:03
Real Madrid, Vinicius Junior’a Yönelik İrkcı Tezahüratlar Nedeniyle Savcılığa Başvurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Real Madrid, Vinicius Junior’a Karşı İrkcı Tezahüratları Kınadı

Real Madrid Kulübü, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona-Napoli ve Atletico Madrid-Inter maçlarında Brezilyalı futbolcusu Vinicius Junior’a karşı yapılan ırkçı tezahüratlar nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kulüp, yazılı açıklamasında, söz konusu maçlarda Vinicius’a yönelik ırkçı ve nefret içerikli tezahüratların yapıldığını belirterek, ayrımcılık ve nefret suçlarından dolayı Başsavcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Real Madrid, Sıfır Tolerans Mücadelesini Sürdüreceğini Belirtti

Real Madrid, Vinicius Junior’a karşı gerçekleştirilen ırkçılık, ayrımcılık ve nefret saldırılarını kınayarak, taraftarların kameralarla tespit edilmesini istedi. Kulüp, açıklamasında, futbolun ve sporun değerlerini savunmak için çalışmaya devam edeceklerini ve ırkçılığa karşı sıfır tolerans mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

Valencia’ya Saha Kapatma Cezası

Vinicius’a karşı ırkçı tezahüratlar geçen sezondan itibaren devam ederken, Valencia ile oynanan maçta yaşananlar şiddeti artırmıştı. Valencia kulübüne saha kapatma cezası verilirken, ırkçı tezahüratı tespit edilen taraftarlar hakkında dava açılmıştı.

Vinicius, olaylara ilişkin, “Umarım UEFA verilecek cezaları düşünmüştür. Benim oynamadığım maçlarda dahi yaşanan bu olaylar üzücü bir gerçek” ifadelerini kullandı ve UEFA’nın müdahale etmesini istedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.