DOLAR 32,4002 -0.13%
EURO 34,7966 0.14%
ALTIN 2.431,17-0,29
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Portekiz’de Seçim Sonuçları Siyasi Belirsizliği Artırıyor

Portekiz’de Seçim Sonuçları Siyasi Belirsizliği Artırıyor

ABONE OL
Mart 11, 2024 17:05
Portekiz’de Seçim Sonuçları Siyasi Belirsizliği Artırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Portekiz’de Siyasi Dengeler

Portekiz’de yapılan seçimlerde, resmi olmayan sonuçlara göre Demokratik İttifak (AD) 79 milletvekiliyle birinci sırada yer alırken, 9 yıldır iktidarda olan Sosyalist Parti (PS) 77 milletvekili ile ikinci oldu. Aşırı sağdaki Chega ise milletvekili sayısını 48’e yükseltti.

Siysai Belirsizlik

AD ve PS, meclis çoğunluğunu sağlayamadı ancak aşırı sağın hükümete girmesini önlemek için anlaşma sağladı. Ancak, PS’nin dışarıdan destek alarak azınlık hükümeti kurma planları yapması, siyasi belirsizliği artırıyor. AD’nin lideri Luis Montenegro, seçimden zaferle çıktığını belirterek aşırı sağ ile diyalog kurmayacağını vurguladı.

Medya ve Halkın Yorumları

Portekiz basını, Chega’nın yükselişini ve siyasi gelişmeleri geniş bir şekilde ele alıyor. Aşırı sağın yükselişi ve siyasi çıkmaz, ülkede dikkat çekici bir konu haline geldi. Halk ve medya, önümüzdeki dönemde nasıl bir yönetim şekli olacağı konusunda endişeli ve belirsizlik yaşıyor.

Seçim Sonuçları ve Meclis Dağılımı

Yurt dışı oyların eklenmediği sonuçlara göre Portekiz Meclisi’nde şu şekilde bir dağılım oluştu: Demokratik İttifak (AD) 79, Sosyalist Parti (PS) 77, Chega 48, Liberal Girişim (IL) 8, Sol Blok (BE) 5, Özgür Parti (L) 4, Üniter Demokratik Koalisyon (CDU) 4, Portekiz Doğa ve Hayvan Koruma Partisi (PAN) 1.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.