Türkiye Paralimpik Oyunlar tarihindeki yarı final mücadelesinde, son iki şampiyon Türkiye ile Brezilya karşı karşıya geldi. South Paris Arena’da gerçekleşen müsabakada Türkiye, ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı. İkinci devrede de üstün performansını sürdüren milli takım, maçı 3-1 kazanarak adını finale yazdırdı.
4 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen bu önemli zaferin ardından Türkiye, yarın TSİ 18.45’te finalde İsrail ile karşılaşacak. Paralimpik oyunlarda Rio 2016 ve Tokyo 2020’nin şampiyonu olan Golbol Kadın Milli Takımı, üst üste 3. kez finalde yer almanın gururunu yaşayacak.
Golbol Kadın Milli Takımı, bugüne kadar gösterdiği başarılı performansla Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış durumda. Finale yükselerek ülkemizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımız, final maçında da aynı performansı sergileyerek bir kez daha şampiyonluk hedefine odaklanacak.
Bu büyük başarı, Türk sporseverleri heyecanlandırırken, milli takımımıza da büyük moral ve motivasyon sağladı. Final maçı heyecanıyla dolu bir atmosferde, Türkiye’nin Paralimpik Oyunlar tarihindeki unutulmaz anlarından biri yaşanacak. Gözler, Türkiye’nin şampiyonluk yolundaki son adımını izlemek için final maçına çevrildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.