SON GELİŞMELER
--:--:--
USD49,42EUR55,39ALTIN6.635,21Istanbul13° Bulutlu1:22AKŞAM'AKALAN SÜRE
Ekonomi

Pakistan’daki Türk Yatırımları 2 Milyar Doları Aştı Bakan Bolat Açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Pakistan’daki Türk yatırımlarının 2 milyar doları aştığını açıkladı. İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin derinleştiğini belirtti.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Pakistan’daki Türk Yatırımları 2 Milyar Doları Aştı Bakan Bolat Açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Pakistan İş ve Yatırım Forumu’nda yaptığı açıklamada, Pakistan’daki Türk yatırımlarının 2 milyar doları aştığını duyurdu. Forum, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Türkiye’den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Bolat, iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacminin 1,2-1,3 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirterek, ekonomik ilişkilerin sadece ticaretle sınırlı kalmadığını vurguladı. Yatırımlar, hizmet ticareti, enerji işbirliği ve KOBİ ortaklıkları gibi alanlarda da önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti.

Ekonomik İlişkilerde Yeni Dönem

Bakan Bolat, 2023 Mayıs ayında yürürlüğe giren Mal Ticareti Anlaşması’nın daha fazla ürünü kapsayacak şekilde genişletilmesi için teknik müzakerelerin sürdüğünü açıkladı. Demir-çelik, otomotiv, plastik, elektronik, makine, tıbbi cihazlar ve endüstriyel ürünler gibi sektörlerde büyük bir potansiyel gördüklerini dile getirdi. Önümüzdeki dönemde hizmetler, yatırımlar ve dijital ekonomi alanlarında da müzakereler yürütmeyi planladıklarını belirtti.

Pakistan’daki Türk yatırımlarının 2 milyar doları aştığını kaydeden Bolat, karşılıklı yatırımların artmasının ticaret hacmini de genişleteceğine işaret etti. Bilgi teknolojileri, savunma sanayisi, dijital ekonomi ve mühendislik alanlarında işbirliğinin geliştirileceğini söyledi.

Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantılarının her yıl düzenli olarak yapıldığını hatırlatan Bolat, Türkiye ile Pakistan’ın Mayıs 2023’ten bu yana Tercihli Ticaret Anlaşması çerçevesinde ekonomik ve ticari ilişkilerini hızla geliştirdiğini aktardı. Pakistan’ın Başbakan Şahbaz Şerif liderliğinde siyasi ve ekonomik istikrarı güçlendirme hedefleri doğrultusunda ilerlediğini gözlemlediklerini ifade etti.

Bakan Bolat, Türkiye’nin son 23 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hızlı gelişimini sürdürdüğünü ve dolar bazında milli gelirini 6 kat artırarak 1,6 trilyon dolara, kişi başına düşen milli geliri ise 18 bin dolara ulaştırdığını belirtti. Yılın ilk 6 ayında 136 milyar dolarlık mal ihracatı gerçekleştirildiğini ve son 12 aylık dönemde mal ihracatının 278 milyar dolara ulaştığını söyledi. Hizmet ihracatı da eklenince Türkiye’nin ilk kez 400 milyar dolarlık rekor ihracat seviyesine ulaştığını aktardı.

Türkiye ve Pakistan’ın güçlerini birleştirerek hem halkların refahını artıracağını hem de dünya ekonomisindeki ağırlıklarını yükselteceğini dile getiren Bolat, iki ülke liderlerinin ve dışişleri teşkilatlarının dünya meseleleri ve bölgesel barışa yönelik ortak çalışmalarının da memnuniyet verici sonuçlar verdiğini sözlerine ekledi.

Benzer Haberler

Tümü
Tigem 4427 Ton Buğdayı Açık Artırmayla Satacak
Tigem 4427 Ton Buğdayı Açık Artırmayla Satacak
Endüstriyel ve Ticari Alanlarınızda Maksimum Verim: Çelik Ara Kat (Mezanin) Sistemleri
Endüstriyel ve Ticari Alanlarınızda Maksimum Verim: Çelik Ara Kat (Mezanin) Sistemleri
Kamu Katılım Bankaları Tek Çatı Altında Birleşiyor
Kamu Katılım Bankaları Tek Çatı Altında Birleşiyor
Altın Gram Fiyatı Gün İçünde Yükselişe Geçti
Altın Gram Fiyatı Gün İçünde Yükselişe Geçti
Ticaret Bakanlığı Piyasa Denetimlerinde 9 Ayda 2,6 Milyar Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı Piyasa Denetimlerinde 9 Ayda 2,6 Milyar Lira Ceza Kesti
Bakan Şimşek Yıllık Enflasyonun 57 Ay Sonra Yüzde 30 Altına Düştüğünü Duyurdu
Bakan Şimşek Yıllık Enflasyonun 57 Ay Sonra Yüzde 30 Altına Düştüğünü Duyurdu
Haberin Doğru Adresi - Gorushaber.com
Görüş Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları GÖRÜŞ HABER'de saklıdır.