DOLAR 32,3292 0.23%
EURO 35,1042 -0.08%
ALTIN 2.294,290,75
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özlem Türeci: Her Yıl Kovid-19 Aşısı Olmak Gerekeb…

Özlem Türeci: Her Yıl Kovid-19 Aşısı Olmak Gerekeb…

ABONE OL
Nisan 26, 2021 12:39
Özlem Türeci: Her Yıl Kovid-19 Aşısı Olmak Gerekeb…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BioNTech’in kurucu ortağı olan Türk bilim insanı Özlem Türeci, aşıdan sonra virüse karşı bağışıklığın zaman içinde azaldığına dikkat çekerek, “Mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olunabilir” dedi.

Koronavirüs aşısının geliştiricilerinden BioNTech firmasının kurucu ortağı ve baş tıbbi sorumlusu Dr. Özlem Türeci, ABD merkezli bir televizyon programına konuk olarak katıldı.

“YILLIK AŞI OLMAK GEREKEBİLİR”

Pfizer ile geliştirdikleri koronavirüs aşısının üçüncü dozunun da yapılmasına ihtiyaç duyulabileceğini belirten Türeci, ‘Aşıdan bir süre sonra virüse karşı bağışıklığın azaldığını’ söyleyerek, “Mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşı olmak gerekebilir” dedi.

“EN GEÇ 12 AY İÇİNDE ÜÇÜNCÜ DOZ AŞININ YAPILMASI GEREKİYOR”

Pfizer’ın Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, geçen haftalarda ‘en geç 12 ay içinde üçüncü doz koronavirüs aşısının’ yapılması gerektiğini söylemişti.

Moderna’nın üst düzey yöneticilerinden Corinne M. Le Goff da geçen hafta destekleyici aşı dozunun gelecek yıl uygulanacağını söylemişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.