DOLAR 32,3828 -0.18%
EURO 34,7445 -0.01%
ALTIN 2.428,50-0,40
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özel Savcı, Biden ve Oğlunun Rüşvet İddialarını Yalanladı

Özel Savcı, Biden ve Oğlunun Rüşvet İddialarını Yalanladı

ABONE OL
Şubat 16, 2024 17:05
Özel Savcı, Biden ve Oğlunun Rüşvet İddialarını Yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Smirnov’un Yalan İfade Verdiği İddia Ediliyor

Özel savcı David Weiss’in iddiasına göre, Rus ajan Anatoliy Smirnov, Biden ve oğlu Hunter Biden’ın Ukrayna enerji şirketi Burisma’dan rüşvet aldığına dair yalan ifade verdi. Smirnov hakkındaki iddianamede, eski ajanın verdiği ifadenin uydurma olduğu ve Biden’ın Burisma ile rüşvet almak için değil, iş görüşmeleri ve temaslar için bir araya geldiği belirtildi.

Smirnov ABD’de Tutuklandı

ABD Adalet Bakanlığı, FBI’a yalan beyanda bulunmak ve sahte kayıt oluşturmakla suçlanan Smirnov’un yurt dışı seyahati dönüşü Las Vegas’ta tutuklandığını açıkladı. Smirnov’un suçlu bulunması durumunda, ABD Başkanı Biden’in azline yönelik Cumhuriyetçilerin elindeki en büyük kozun boşa çıkacağı ifade ediliyor.

İddialar ve Soruşturma

Ekim 2020’de, Biden’ın başkan yardımcısı olduğu dönemde oğlu Hunter Biden’ın Ukrayna enerji firmasıyla ilişkilerine müdahale ettiği ve bu firmayı soruşturan başsavcıyı görevden aldırmak için Ukrayna’ya baskı yaptığı iddia edilmişti. Hunter Biden’ın aylık 50 bin dolar maaşla yönetim kurulu üyesi olduğu Burisma’nın yönetim kurulunda bulunan Vadym Pozharskyi’nin bir e-postasında, Hunter Biden’a “Etkinizi şirketimizin yararına nasıl kullanabilirsiniz?” diye sorduğu ortaya çıkmıştı. Pozharskyi’nin, 17 Nisan 2015’te Hunter Biden’a gönderdiği e-postada Joe Biden ile tanıştığını anlattığı öne sürülmüştü. Bundan bir süre sonra da Biden’ın Burisma’yı soruşturmak isteyen başsavcıyı görevden aldırdığı ileri sürülmüştü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.