DOLAR 32,5596 0.01%
EURO 34,8733 -0.03%
ALTIN 2.435,790,25
BITCOIN 2110855-2,84%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ön Uç Yükleyici Haznesi Nedir?

Ön Uç Yükleyici Haznesi Nedir?

ABONE OL
Ağustos 31, 2022 09:53
Ön Uç Yükleyici Haznesi Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ön Uç Yükleyici Haznesi, yükleyici için büyük bir depolama kutusudur. Hazne, ağır paslanmaz çelikten yapılmıştır ve 8 tona (7 ton) kadar malzeme depolayabilir. Yüksek kapasiteli bir konveyör, ön yükleyici ile sürekli paralel olarak çalışır ve gerektiğinde hazneye malzeme doldurur. Tamamen paslanmaz bir kızak üzerine monte edilmiştir ve ince tozların, büyük agregaların ve aşındırıcıların yanı sıra 2400 kg/m3’e kadar yüksek yoğunluklu malzemelerin taşınması için uygundur.

Kendinden damperli hazneler

Kendinden boşaltmalı bir ön uç yükleyici hunisi, büyük miktarlarda atığı taşımak için gerekli bir ekipman parçasıdır. Haznesi, çatallara kaymasını önleyen bir güvenlik sınırlaması ile bağlanmıştır. Boş olduğunda, Kendinden boşaltmalı hazne, yere indirilerek sıfırlanır. Bu boşaltma mekanizması, değiştirilmesi gerekmeden uzun yıllar dayanmasını sağlayan ağır hizmet malzemelerinden yapılmıştır.

Gazlı amortisörlü kendinden damperli hazneler

Kendinden boşaltmalı bir ön uç yükleyici hunisi, düz öğeleri zemin seviyesinde yüklemek için tasarlanmış eğimli bir ön kenara sahiptir. Hazne dolduğunda, operatör içeriği boşaltmak için sadece tamponu iter veya mandalı çeker. Boşaltma tamamlandığında, kendi kendini boşaltan hazne, yeniden yüklemeye hazır olarak dik, kilitli konumuna geri döner. İki tür kendinden damperli hazne vardır: gazlı yay ve mandallı serbest bırakma.

Hidrolik kendinden damperli hazneler

Hidrolik kendinden boşaltmalı hazneler, hassas boşaltma kontrolü sağlayan çok yönlü bir ataşmandır. Çoğu forkliftle uyumludurlar ve güvenlik özellikleriyle donatılmıştır. Pound ve inç cinsinden ölçülürler ve USD cinsinden fiyatlandırılırlar. Boşaltma sistemi, bir forkliftin hidrolik hortumuna bağlı bir silindir kullanır. Operatörün damping sistemini kolayca etkinleştirmesini sağlar.

Vidalı konveyörlü kendinden damperli hazneler

Esnek vidalı konveyörler, bir ön uç yükleyiciden dökme malzemeleri taşımak için idealdir. Bu konveyör, 200 mm paslanmaz çelik boru içinde dönen esnek, ağır ölçülü paslanmaz çelik vidadan oluşur. Vida, değişken hızlı bir elektrik motoru veya dişli redüktörü tarafından tahrik edilir. Konveyör borusunun giriş ucundaki çıkarılabilir bir temizleme kapağı, malzemenin huniden hızlı ve kolay bir şekilde boşaltılmasına ve boşaltma ucuna taşınmasına olanak tanır.

Ön uç yükleyici hazneleri

Ön yükleyiciler çöp toplamayı kolaylaştırmak için icat edildi ve özellikle nüfusun yoğun olduğu şehirlerde kullanışlıdır. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra, endüstriler teknolojik ve ekonomik bir patlama gördü ve insanlar fabrika işleri aramak için şehirlere taşınmaya başladı. Ön uç yükleyiciler, yaygın olarak tanınmadan önce birkaç yıl boyunca bu kentsel alanlara hizmet etti.

Daha fazla ve bilgi için Türkiye’nin endüstriyel yıldızı https://polimak.com/ adresinden öğrenebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.