DOLAR 32,3468 0.07%
EURO 35,0907 -0.15%
ALTIN 2.321,100,10
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oil Pulling Yöntemi Nedir, Nasıl Yapılır?

Oil Pulling Yöntemi Nedir, Nasıl Yapılır?

ABONE OL
Şubat 1, 2021 18:20
Oil Pulling Yöntemi Nedir, Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oil pulling yöntemi son dönemlerin en popüler ağız bakım yöntemlerinden. Peki oil pulling ne işe yarıyor? Oil pulling nasıl yapılır ve faydaları nelerdir? Ağızda yağ çalkalama olarak da bilinen oil pulling nedir?

OIL PULLING NEDİR?

Ağızda yaşayan yaklaşık 700 tür bakteri bulunmaktadır ve bunların yarısı herhangi bir zamanda ağız içine yerleşebiliyor. Dişlerde enfeksiyon, diş eti hastalığı, kötü ağız hijyeni ve dilin üzerinin bakterilerle kaplanması gibi etkenler ağız kokusuna neden olabiliyor. Bu durum neticesinde de zararlı bakteriler diş çürümelerine yol açıyor. 

Ağızdaki bakteri oranını azaltmak, tükürük ve diş plaklarına yerleşen zararlı bakteri miktarını azaltmaya da yardımcı oluyor. Eski bir yöntem olan oil pulling ise ağız içine yerleşen bu bakterileri azaltmada etkili oluyor. 

Ağza yağ çekmede kullanılan bazı yağ türleri ağız içerisindeki iltihabı ve bakterileri doğal yoldan azaltan özellikler barındırıyor. Ağza çekilen yağ sayesinde diş etlerinin nemlendiği, bakteri üretimini azaltabilecek olan tükürük üretiminin arttığı ifade ediliyor.

OIL PULLING NASIL YAPILIYOR?

Peki oil pulling nasıl yapılır? Ağza yağ çekme yöntemi için ihtiyacınız olan tek şey 1 çorba kaşığı kadar yağ. Başlangıçta 5 dakika sürdüreceğiniz bu temizleme işlemini alıştıkça 15-20 dakikaya kadar uzatabilirsiniz. 

Sabah uyanınca aç karnına, 1 çorba kaşığı susam yağı ya da Hindistan cevizi yağını ağzınızda iyice gezdirmeye çalışın. Bu işlemi yaparken yanaklarınızı sağa-sola doğru şişirin ve yağın ağzınızın içinde iyice basınçlı bir şekilde çalkalanmasını sağlayın. Ardından yağı tükürün ve kesinlikle yutmayın.

OIL PULLING HANGİ YAĞLARLA YAPILIR?

Oil pulling için en fazla tercih edilen yağlardan ilki hindistan cevizi yağı olmaktadır. Antimikrobiyal ve iltihap giderici özelliklere sahip olan Hindistan cevizi yağından sonra en çok susam yağı oil pulling için tercih edilmektedir. 

İLİşKİLİ HABERLER Bebek ve Çocuklarda Ağız Bakımı - Çocuklarda Ne Zaman Diş Macunu Kullanılmalıdır?

Bebek ve Çocuklarda Ağız Bakımı – Çocuklarda Ne Zaman Diş Macunu Kullanılmalıdır?

Dişlerin Hangi Sıklıkta Fırçalanması Gerekir

Dişlerin Hangi Sıklıkta Fırçalanması Gerekir

Hindistan Cevizi Yağının Ağız Bakımında Önemi

Hindistan Cevizi Yağının Ağız Bakımında Önemi

Dişlerin Beyazlaması İçin Öneriler

Dişlerin Beyazlaması İçin Öneriler

İLİşKİLİ GALERİLER Güzellikleri İle Görenleri Mest Eden 10 Melez İnsan

Güzellikleri İle Görenleri Mest Eden 10 Melez İnsan

Naomi Watts Güzellik Sırlarını Anlattı

Naomi Watts Güzellik Sırlarını Anlattı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.