DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muş Alparslan Üniversitesi’nin 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi

Muş Alparslan Üniversitesi’nin 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi

ABONE OL
Mart 23, 2024 13:04
Muş Alparslan Üniversitesi’nin 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşlılar Üniversite Kürsülerinde

Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde hayata geçirilen “60+ Tazelenme Üniversitesi”, 4 Mart’ta kapılarını açtı. Proje kapsamında 60 yaş ve üzeri 24 üniversiteli, çocuk ve torunları yaşındakilerle aynı sıralarda ders işliyor.

Yaşlılar İçin Eğitim Fırsatı

Haftanın 3 günü gerçekleşen derslerde insan anatomisi, fizyolojisi, ağız ve diş sağlığı, iktisat, kadın çalışmaları, fiziksel egzersiz, hukuk, tarih, ziraat ve aşçılık gibi konular işleniyor. Yaşlılar, dersleri büyük bir ilgiyle takip ediyor ve hiçbir dersi kaçırmıyor.

Yaşlılar ve Üniversite Bir Arada

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, projenin şehir ile üniversitenin bütünleşmesine katkı sağladığını ifade ederek, yaşlıları üniversiteye çekerek onların deneyimlerinden faydalanmayı hedeflediklerini belirtti. Alican, yaşlıların üniversiteye gelerek gençlerle buluşmasının önemine vurgu yaptı.

Yaşlılar İçin Kaliteli Yaş Alma Fırsatı

Projenin koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Efe ise “60+ Tazelenme Üniversitesi”nin amacının yaşlıların aktif ve başarılı bir yaşlanma dönemi geçirmelerine olanak sağlamak, kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve sosyal etkileşimlerini artırmak olduğunu belirtti. Proje kapsamında eğitim sürecinin 4 yıl boyunca devam edeceği bilgisini paylaştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.