DOLAR 32,4052 0.16%
EURO 35,3390 0.14%
ALTIN 2.323,290,20
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mersin Dayanışma Platformu’ndan MEİGDER’e ziyaret

Mersin Dayanışma Platformu’ndan MEİGDER’e ziyaret

ABONE OL
Nisan 27, 2022 06:18
Mersin Dayanışma Platformu’ndan MEİGDER’e ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuruluşunun üzerinden henüz 1.5 yıl geçmesine rağmen internet gazetecileri arasındaki örgütlenmesiyle kentte örnek gösterilen MEİGDER’e ziyaretler sürüyor. Son olarak çeşitli demokratik ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan Mersin Dayanışma Platformu MEİGDER’i ziyaret etti. Ziyarette platform üyelerini MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ile dernek yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

ŞEHİTOĞLU’NDAN TEK ÇATI VURGUSU

Başkan Şehitoğlu, ziyaretlerinden dolayı platform üyelerine teşekkür ederek MEİGDER’le ilgili bilgiler verdi. 40’ı aşkın üyeleriyle Mersin’deki internet gazetecilerini tek çatı altında toplamaya gayret ettiklerini aktaran Şehitoğlu, “Derneğimiz üyelerinin hepsi gazeteci kökenlidir. Geçmişte gazeteciliğe bulaşmış, emekli olmuş veya hala aktif olarak mesleğini sürdüren arkadaşlarımızla birlikteyiz. Bu gücümüzle Türkiye’nin en büyük çatı kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyesi olduk” dedi.

“İNSANLAR CÜSSELERİ KADAR DEĞİL YÜREKLERİ KADAR YER KAPLAR”

Mersin Dayanışma Platformu adına konuşan Salih Yüzgeç ise basın kuruşları üzerinde iktidar baskısı ve hegemonyasının herkesçe bilindiğine dikkat çekerek, “Siz internet gazetecilerinin yapacağı her türlü mücadelede omuz omuza vereceğiz” şeklinde konuştu.  Yüzgeç ayrıca, Gezi Davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala ile ilgili olarak da, “Osman Kavala ve gençler hakkında verilen mahkeme kararlarını kınıyoruz. Demokratik bileşenlerden oluşan Mersin Dayanışma Platformu olarak hani biz belki adaleti değiştiremeyiz ama adaletsizlik ve hukuksuzluk karşısındaki duruşumuzu kesinlikle değiştirebiliriz. Bu amaçla bir avuç insan, yürekli insan her türlü eylemde bunu savunmaya çalışıyor. İnsanlar cüsseleri kadar değil yürekleri kadar yer kaplar” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.