DOLAR 34,0634 -0.01%
EURO 38,0610 0.12%
ALTIN 2.801,56-0,03
BITCOIN 21112543,18%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lenfoma İçin Pedalla: Kanser Farkındalık Etkinliği

Lenfoma İçin Pedalla: Kanser Farkındalık Etkinliği

ABONE OL
Eylül 14, 2024 12:11
Lenfoma İçin Pedalla: Kanser Farkındalık Etkinliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da Kanser Farkındalığına Destek

15 Eylül Dünya Lenfoma Farkındalık Günü’nde, kanser hastaları ve hekimler Ankara’da bir araya geldi. AOÇ Gazi Park’ta düzenlenen “Lenfoma için pedalla” etkinliğine katılanlar, lenfoma hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla bisikletleriyle Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kadar pedal çevirdi.

Erken Teşhis ve Tedavi Önemli

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, etkinlik öncesinde yaptığı konuşmada lenfomanın erken teşhis edilebilen ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurguladı. Altuntaş, lenfoma için obezite, sigara, alkol ve hareketsizliğin risk faktörü olabileceğine dikkat çekerek, bu faktörlerin kontrol altında tutularak hastalığın önlenebileceğini belirtti.

Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Başhekim Altuntaş, lenfoma belirtilerini aktarırken, yüksek ateş, kilo kaybı, gece terlemesi, bezeler, halsizlik gibi belirtilerde doktora başvurulması gerektiğini vurguladı. Lenfoma türlerinden bazılarında erken evrede yüzde 95’e varan başarının mümkün olduğunu belirten Altuntaş, hastalara erken teşhisin önemini hatırlattı.

Yeni Tedavi Yöntemleri İçin Çağrı

Fevzi Altuntaş, lenfoma hastalığının tedavisinde yeni yöntemlerin araştırılması gerektiğini belirterek, klinik çalışmalara gönüllü olunması gerektiğini söyledi. Hastalara tedavilerini aksatmamaları ve klinik araştırmalarında destek olmaları çağrısında bulunan Altuntaş, lenfoma ile mücadelede farkındalığın ve erken teşhisin önemine dikkat çekmeye devam edeceklerini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.