Küresel piyasalarda pazartesi günü yaşanan tarihi satış baskısının etkileri törpülenmeye başlarken, **merkez bankalarının rahatlatıcı açıklamalarının** bu durumda büyük bir rolü bulunuyor. Fed yetkililerinin resesyon endişelerine karşı “güvercin” tondaki açıklamaları, yatırımcıların endişelerinin azaldığını gösterdi.
ABD’de ekonomik veriler, üçüncü çeyrekte **hala güçlü bir ekonomik büyümeye** işaret ediyor. Atlanta Fed, büyüme tahminini yüzde 2,5’ten, yüzde 2,9’a çıkardı. Bu durum, piyasalarda Federal Reserve’in eylül ayında faiz indirimine gitmesine kesin gözüyle bakılırken, %65 ihtimalle 50 baz puanlık bir indirim yapabileceği tahmin ediliyor.
Altın fiyatları önceki kapanışın hemen üzerinde seyrederken, petrol fiyatlarında **Orta Doğu’daki gerilim** nedeniyle arz endişeleri arttı. New York borsası, ABD’deki resesyon endişelerinin ardından yaşanan satış baskısının toparlanmasıyla yükseliş gösterdi.
Son dönemde, büyük teknoloji şirketlerinin hisselerinde dalgalanmalar yaşanıyor. Nvidia, Microsoft ve Meta gibi şirketlerin hisselerinde artış yaşanırken, bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.
Japonya Merkez Bankası’nın açıklamalarının ardından Asya borsalarında pozitif bir seyir izlenirken, Avrupa borsalarında karışık sinyaller almaya devam ediliyor. Almanya’da fabrika siparişlerinde artış görülürken, Euro Bölgesi’nde perakende satışlarda gerileme yaşandı.
Türkiye’de hazine nakit dengesi ve dolar/TL kuru üzerindeki dalgalanmalar yakından takip edilirken, yurt içi ve yurt dışındaki veri gündeminin sakin olduğu belirtiliyor. BIST 100 endeksinde teknik açıdan 9.800 ve 9.750 puanın destek, 10.100 ve 10.200 puanın direnç konumunda olduğu kaydediliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.