DOLAR 32,5156 -0.09%
EURO 34,9282 0.24%
ALTIN 2.445,340,93
BITCOIN 2061778-2,64%
İstanbul
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kemik Sağlığı İçin: Maden Suyu

Kemik Sağlığı İçin: Maden Suyu

ABONE OL
Şubat 15, 2021 07:35
Kemik Sağlığı İçin: Maden Suyu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle kadınlarda menopoz öncesi ve sonrası görülen kemik erimesi hastalığına kalsiyum ve magnezyum bakımından zengin olan maden suyunu öneren Dr. Öğr. Üyesi Gökçen Garipoğlu, ‘Türk toplumunda maalesef süt ve süt ürünleri tüketimi istenilen seviyede değil. Bu bakımdan günlük 600 ml’yi geçmeden tüketilecek maden suyu kalsiyum ve magnezyum alımına katkı sağlaması açısından kıymetli bir içecek’ dedi.

Genellikle yemeklerden sonra sindirim sistemini rahatlattığı için tercih edilen maden suyunun tüketimini uzmanlar da sağlık açısından destekliyor. İçeriğindeki kalsiyum, magnezyum ve potasyum açsından zengin olan ve doğal bir içecek olarak adlandırılan maden suyunun sadece sindirimi kolaylaştırmakla kalmadığını söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gökçen Garipoğlu, kadınların belli bir yaştan sonra sık yaşadığı kemik erimesi hastalığı için de faydalı olacağını dile getirdi. Bu yüzden günde 600 ml’ye kadar maden suyunun tüketilmesini tavsiye ettiklerini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Gökçen Garipoğlu ayrıca soda ile çok fazla karıştırıldığını fakat daha sağlıklı olanın maden suyu olduğunu belirtti.  

Öncelikli olarak maden suyu ve sodanın genelde aynı olduğu düşüncesine açıklık getirmek amaçlı aradaki farkı anlatan Garipoğlu, ‘Maden suyu içerisinde doğal olarak eriyik halde mineraller ve karbondioksit gazı içeriyor. Doğal kaynağından çıktığı halinde zaten içinde mineraller ve gaz var. Soda ise işlenmiş suya sonradan eklenmiş soydum bikarbonat ve gaz içeriyor. Bu yüzden aslında daha doğal ve sağlıklı olan maden sularıdır’ ifadelerini kullandı.  

ÇOK TUZ TÜKETENLER DİKKAT!

Doğal içeriği sayesinde belli miktarda tüketildiği takdirde birçok faydası olan maden suyu ile ilgili Garipoğlu, sodyum oranlarına da dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekerek; “’çerisinde kaynağından gelen mineraller olduğu için yüksek miktarda kalsiyum, magnezyum, potasyum ve düşük miktarda da olsa demir gibi mineraller yer alıyor. Dikkat edilmesi gereken dezavantajlı noktası ise kaynağından elde edilirken içerisinde sodyumun da olması. Yine toplum olarak tuzu çok tüketen bir toplumuz. Yapılan çalışmalarda tuz önerisi günlük en fazla 5 g iken, Türkiye’de 18 g olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla maden suyundan alacağımız sodyum risk taşıyor gibi oluyor. O yüzden ya daha az tuz tüketmeye alışmalıyız ya da maden suyu seçerken sodyum içeriği daha düşük olanlarını tercih etmeliyiz. Düşük sodyumlu bulunamıyorsa da günlük 400 ml’yi geçmemek gerek’dedi.

İLİşKİLİ HABERLER Günde En Az 2 Şişe Maden Suyu İçin

Günde En Az 2 Şişe Maden Suyu İçin

Fazla Maden Suyu İçmek Zararlı mı?

Fazla Maden Suyu İçmek Zararlı mı?

Maden Suyunun Faydaları

Maden Suyunun Faydaları

Yeşil Çay ve Maden Suyu Karışımı ile Kilo Verin

Yeşil Çay ve Maden Suyu Karışımı ile Kilo Verin

İLİşKİLİ GALERİLER Ramazan Ayının Vazgeçilmezi Maden Suyu!

Ramazan Ayının Vazgeçilmezi Maden Suyu!

Maden Suyunun Faydaları

Maden Suyunun Faydaları

Maden Suyunu Temizlikte Kullanabileceğiniz Alanlar

Maden Suyunu Temizlikte Kullanabileceğiniz Alanlar

Ayırt Edebilen Gurmedir ; Maden Suyu Vs Soda

Ayırt Edebilen Gurmedir ; Maden Suyu Vs Soda

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.