DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044082-2,68%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Japon Prenses Aiko Üniversiteden Mezun Oldu

Japon Prenses Aiko Üniversiteden Mezun Oldu

ABONE OL
Mart 20, 2024 13:04
Japon Prenses Aiko Üniversiteden Mezun Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prenses Aiko, Gakushuin Üniversitesi’nden Japon Dili ve Edebiyatı Bölümünden Mezun Oldu

22 yaşındaki Japon Prenses Aiko, Tokyo’daki Gakushuin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde eğitimini başarıyla tamamladı. Mezuniyet töreninde açık pembe renkte furisode kimono kıyafeti ile dikkat çeken Prenses Aiko, lacivert renkte pileli hakama eteği tercih etti.

Prenses Aiko’nun Mezuniyet ve Gelecek Planları

Mezuniyetine ilişkin açıklamalarda bulunan Prenses Aiko, “Üniversite hayatım boyunca zengin ve öğretici deneyimler yaşadım. Harika öğretmenler ve dostlar edindim, bu beni mutlu ve minnettar kılıyor” dedi. Aiko, mezuniyet tezinde Prenses Şokuşi’nin klasik Waka şiirleri üzerine çalıştığını belirterek, “Waka şiirlerinin güzelliği ve yorum çeşitliliği beni etkiledi” ifadelerini kullandı.

Japon Kızılhaç Topluluğu’nda Çalışacak

Nisan ayından itibaren Japon Kızılhaç Topluluğu’nda sözleşmeli olarak çalışmaya başlayacak olan Prenses Aiko, “Topluma katkı sağlamak ve resmi görevlerimi yerine getirmek istiyorum” dedi. Aiko’nun annesi Japonya İmparatoriçesi Masako ise Japon Kızılhaç Topluluğu’nun onursal başkanlığını üstleniyor.

Prenses Aiko’nun, topluluğun Tokyo’nun Minato bölgesindeki merkezine gidip geleceği ve mesaisinde rahat çalışabilmesi için gerekli hazırlıkların yapılacağı belirtildi. Aiko, Japon Kızılhaç Topluluğu’nda önemli görevler üstlenecek ve topluma hizmet etmeye devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.