DOLAR 34,0634 -0.01%
EURO 38,0610 0.12%
ALTIN 2.801,56-0,03
BITCOIN 21112543,18%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul’da Ücretsiz Kanser Taramaları Devam Ediyor

İstanbul’da Ücretsiz Kanser Taramaları Devam Ediyor

ABONE OL
Eylül 13, 2024 12:14
İstanbul’da Ücretsiz Kanser Taramaları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Kanser Taramalarıyla Vatandaşlara Destek Sağlıyor

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen program kapsamında, meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerinin erken teşhis edilmesine yönelik ücretsiz tarama hizmetleri devam ediyor. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalar, 15 farklı noktada bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri’nde (KETEM) vatandaşlara ulaşıyor.

Erken Teşhis ve Tedavi Süreçleri Önemseniyor

Halk Sağlığı Uzmanı Uzman Dr. Büşra Sandıklı, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde gerçekleştirilen Halk Sağlığı Haftası’nın bu yılki temasının “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” olduğunu belirtti. Özellikle meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserleri için ulusal çapta tarama programlarının yürütüldüğünü vurgulayan Sandıklı, tarama sonucu şüpheli bulunan vatandaşların tanı ve tedavi süreçlerinin titizlikle takip edildiğini ifade etti.

Pandemi Sürecinde 900 Bin Kanser Taraması Gerçekleştirildi

Sandıklı, pandemi döneminde dahi İstanbul’da yaklaşık 900 bin vatandaşın kanser taramasının yapıldığını belirtti. Meme kanseri taramaları için mamografi çekimlerinden, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserleri için HPV/DNA testi ve dışkıda gizli kan testine kadar geniş kapsamlı hizmetlerin sunulduğunu aktardı.

Halk Sağlığı Haftası’nın Hedefi

Halk Sağlığı Haftası vesilesiyle toplumda farkındalık oluşturmayı ve sağlığı koruma bilincini yükseltmeyi amaçlayan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşların düzenli aralıklarla sağlık taramalarını yaptırmalarını tavsiye ediyor. Sandıklı, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, kanser taramalarının sürekliliğinin sağlanması gerektiğini belirtiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.