DOLAR 32,3668 -0.37%
EURO 34,6753 -0.42%
ALTIN 2.391,79-1,26
BITCOIN 18968471,69%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Güneyinde İkinci İHA Saldırısı

İsrail’in Güneyinde İkinci İHA Saldırısı

ABONE OL
Nisan 2, 2024 17:06
İsrail’in Güneyinde İkinci İHA Saldırısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, Ramon Havaalanı Yakınında İHA Düşürüldüğünü Duyurdu

İsrail, güneyini hedef alan ikinci insansız hava aracı (İHA) saldırısında, Eilat kentindeki Ramon Havaalanı yakınında bir İHA’nın düştüğünü açıkladı. İsrail ordu radyosunun haberinde, olayı, “İsrail’in güneyindeki Ramon Havaalanı yakınlarındaki Ürdün topraklarında bir insansız hava aracı düştü, can kaybı yaşanmadı,” şeklinde duyurdu.

İsrail Ordusu Şüpheli Hava Aracı Gözlemlediğini Açıkladı

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Eilat şehrinin kuzeydoğu yönünden İsrail topraklarının dışına düşen şüpheli bir hava aracının gözlemlendiği kaydedildi. Açıklamada, olayla ilgili incelemelerin başlatıldığı belirtildi.

Eilat’a Düzenlenen Saldırının Sorumluluğu Üstlenildi

İsrail ordusu dün de Eilat’ta bulunan bir askeri üs noktasına İHA ile saldırı düzenlendiğini bildirmişti. Saldırının sorumluluğunu “Irak’taki İslami Direniş” adlı İran yanlısı Şii koalisyon üstlenmişti.

Eilat, İsrail’in güneyinde bulunan ve 2019 yılında hizmete açılan Ramon Havaalanı’nın kuzeyinde yer alıyor ve Ürdün ile İsrail arasındaki sınır bölgesinde bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.