DOLAR 34,2696 0.08%
EURO 37,0854 0.08%
ALTIN 2.996,210,14
BITCOIN 2310721-2,27%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail, Gazze Şeridi’nde Soykırım Suçu İşliyor: Görgü Tanıklarından İfşaatlar
  • Görüş Haber
  • Dünya
  • İsrail, Gazze Şeridi’nde Soykırım Suçu İşliyor: Görgü Tanıklarından İfşaatlar

İsrail, Gazze Şeridi’nde Soykırım Suçu İşliyor: Görgü Tanıklarından İfşaatlar

ABONE OL
Ekim 17, 2024 17:09
İsrail, Gazze Şeridi’nde Soykırım Suçu İşliyor: Görgü Tanıklarından İfşaatlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Ordusunun Gazze’ye Yönelik Kuşatması Devam Ediyor

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi’nin kuzeyine yiyecek, su ve insani yardımların girişini engelleyerek kuşatmasını sürdürüyor. Cibaliye kampında yaşayan 200 bin Filistinliyi insani yardımlardan mahrum bırakarak bölgedeki zor hayat şartlarını derinleştiriyor.

İsrail’in Hava Saldırıları ve Bombardımanları Devam Ediyor

İsrail ordusu bölgeye yönelik hava saldırılarına devam ederken, Cibaliye kampındaki evleri havaya uçurarak soykırım suçu işliyor. Ebu Raşid Göleti yakınında bulunan Saliha ailesine ait ev de İsrail saldırısının hedefi oldu, ancak sivil savunma ekipleri yangını kontrol altına aldı.

İsrail’in Filistinlilere Yönelik Saldırıları Artıyor

İsrail ordusu Beyt Lahiya’nın Şeyh Zayid bölgesinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Halife Okulu’nu bombalayarak ölümlere ve yaralanmalara neden oluyor. Ayrıca İsrail’in Gazze’nin farklı bölgelerinde sivil binaları hedef alarak büyük yıkımlara sebep olduğu bildiriliyor.

İsrail’in Gazze’de Göçe Zorlama Planı

İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlileri göçe zorlama planı, Cibaliye Mülteci Kampı başta olmak üzere bölgeye yönelik kara saldırılarıyla ortaya çıktı. Bu planın, İsrailliler için yerleşim hazırlığı amacıyla yapıldığı düşünülüyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarda on binlerce Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı bildirilirken, sivil altyapıya da zarar veriliyor. Uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.