DOLAR 32,4638 -0.04%
EURO 34,8456 0.18%
ALTIN 2.439,660,06
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İnternet Üzerinden Yapılan Formalite Evliliklerde Dolandırıcılık Tehlikesi
  • Görüş Haber
  • Gündem
  • İnternet Üzerinden Yapılan Formalite Evliliklerde Dolandırıcılık Tehlikesi

İnternet Üzerinden Yapılan Formalite Evliliklerde Dolandırıcılık Tehlikesi

ABONE OL
Nisan 11, 2024 14:04
İnternet Üzerinden Yapılan Formalite Evliliklerde Dolandırıcılık Tehlikesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Formalite Evlilik’ Trendi Dijital Platformlara Taşındı

Geçmişte tayin, farklı ülkeye yerleşme ümidi ve yabancıların Türkiye’de yaşamasına olanak sağlamak amacıyla yapılan ‘formalite evlilik’, internetin yaygınlaşmasıyla dijital platformlara taşındı. Sosyal medyada ‘formalite evlilik’, ‘izdivaç’, ‘anlaşmalı evlilik’ ve ‘evlendirme merkezi’ gibi adlarla oluşturulan platformlar ile benzer platformlardaki gruplara üye olan internet kullanıcılarının sayısı son dönemde artış gösteriyor.

‘Para İsteğine Dikkat!’ Uyarısı

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, dijital ortamda tanışıp evlenenlerin sayısında artış olduğunu belirtti. Gündüz, ‘formalite evlilik’ yapmak isteyenlerin sayısındaki artışa dikkat çekerek, yabancıların Türkiye’de vatandaşlık alabilmek ya da farklı bir ülkede yaşamak isteyenlerin para karşılığı formalite evlilik tekliflerinin çoğaldığını vurguladı.

‘Kimseye Para Göndermeyin!’ Çağrısı

Gündüz, son dönemde evlilik hayali kurduğu kişilerce dolandırıldığından şikayet eden internet kullanıcılarının sayısında artış yaşandığını belirtti. Vatandaşların, formalite evlilik vaadiyle para talep eden kişilere karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, sosyal medya kullanıcılarının tanımadan, güvenmeden kimseye para göndermemeleri gerektiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.