DOLAR 33,9888 0.27%
EURO 37,8657 0.66%
ALTIN 2.820,320,39
BITCOIN 1964609-2,98%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiltereli Hastaya Türkiye’de Başarılı Omurilik Ağrı Pili Tedavisi Uygulandı
  • Görüş Haber
  • Sağlık
  • İngiltereli Hastaya Türkiye’de Başarılı Omurilik Ağrı Pili Tedavisi Uygulandı

İngiltereli Hastaya Türkiye’de Başarılı Omurilik Ağrı Pili Tedavisi Uygulandı

ABONE OL
Eylül 5, 2024 12:12
İngiltereli Hastaya Türkiye’de Başarılı Omurilik Ağrı Pili Tedavisi Uygulandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’den Türkiye’ye Acil Başvuru

İngiltere’nin Yorkshire bölgesinde yaşayan iki çocuk babası çatı ustası Andrew Waddington, 20 yıl önce geçirdiği motosiklet kazası sonucu sol kolu kesilmişti. Operasyonun ardından omuz bölgesinde sürekli ve atak şeklinde ağrılar yaşamaya başlayan Waddington, ülkesindeki tedavilerden sonuç alamayınca Türkiye’ye yönlendi.

Türkiye’de Başarılı Cerrahi Müdahale

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Beşir Sürme tarafından yapılan açık cerrahi operasyon sonrası omuriliğe “paddle elektrodu” yerleştirildi. Kapalı yöntemden daha etkili olduğu belirtilen bu müdahale sayesinde Waddington’ın ağrılarında büyük oranda azalma görüldü.

Sağlık Turizmi ve Tedavi Maliyetleri

Başhekim Doç. Dr. Mustafa Sungur, Waddington’ın tedavisinin Sağlık Bakanlığının desteklediği sağlık turizmi örneklerinden biri olduğunu belirtti. Hastanenin sunduğu hizmet kalitesinin Avrupa standartlarında olduğunu ancak maliyetlerinin daha ekonomik olduğunu vurguladı. Sungur, hastaların Türkiye’yi tercih etmesindeki en önemli nedenlerden birinin bu ekonomik avantaj olduğunu belirtti.

Uzmanın Açıklamaları

Opr. Dr. Mehmet Beşir Sürme, Waddington’ın uzun yıllardır yaşadığı “fantom” ağrılarının çözümü için boyundan takılan ağrı pili uygulamasını gerçekleştirdiklerini açıkladı. Bu yöntem ile hastanın normal ağrıları engellendi ve başarılı sonuçlar elde edildi.

Bu başarılı tedavi sonrası Andrew Waddington, Türkiye’deki sağlık hizmetlerinden ve doktorlarından memnuniyetini dile getirerek kendini iyi hissettiğini ve ağrılarında belirgin bir düşüş yaşadığını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.