DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051159-0,74%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiltere’de Gıda Standartları Ajansı’ndan Çarpıcı Rapor: Mutfaklardaki Baharatlarda Nahoş İçerikler Ortaya Çıkıyor
  • Görüş Haber
  • Sağlık
  • İngiltere’de Gıda Standartları Ajansı’ndan Çarpıcı Rapor: Mutfaklardaki Baharatlarda Nahoş İçerikler Ortaya Çıkıyor

İngiltere’de Gıda Standartları Ajansı’ndan Çarpıcı Rapor: Mutfaklardaki Baharatlarda Nahoş İçerikler Ortaya Çıkıyor

ABONE OL
Mart 14, 2024 12:04
İngiltere’de Gıda Standartları Ajansı’ndan Çarpıcı Rapor: Mutfaklardaki Baharatlarda Nahoş İçerikler Ortaya Çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’de Yapılan Araştırmada Şaşırtıcı Sonuçlar

İngiltere’deki Gıda Standartları Ajansı (FSA) tarafından hazırlanan bir rapora göre, mutfaklardaki kurutulmuş otlar ve baharatlara karışan nahoş içerikler arasında böcek parçaları, kurşun, sentetik lifler, yapraklar ve küf izleri yer alabiliyor. Gözetim Örnekleme Projesi’nin bir parçası olan araştırmada, İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda’daki ulusal süpermarketlerde ve daha küçük bağımsız perakendecilerde satılan 1.215 gıda örneği test edildi.

Kekikte Yabancı Yeşil Yapraklar ve Diğer Şaşırtıcı Bulgular

Kekik baharatının, örneklerin yüzde 13’ünde benzer şekilde acı bir tada sahip olan öğütülmüş zeytin yaprağı olduğuna inanılan “yabancı yeşil yaprak” içerdiği tespit edildi. Toplamda test edilen kurutulmuş kekiklerin yüzde 27’sinin ortalamanın altında olduğu görüldü. Böcek parçaları, küçük sentetik elyaf parçaları ve bir örnekte aşırı miktarda zehirli metal kurşun gibi şaşırtıcı içerikler de tespit edildi.

Diğer Baharatlarda da Sorunlar Var

Öğütülmüş küçük Hindistan cevizi ve zerdeçal gibi diğer baharatlarda da sorunlar tespit edildi. Numunelerin yüzde 21’inin “orijinal olmadığı” veya izin verilen maksimum seviyelerin ötesinde, mikotoksinler, enfekte mahsuller yoluyla gıda zincirine giren küf bazlı toksinler gibi kirletici maddeler içerdiği belirlendi. Zerdeçalın yüzde 3’ü aynı nahoş toksinleri içeriyordu.

Uzmanlar Uyarıyor: Gıda Dolandırıcılığı Artıyor

Uzmanlar, 17 milyar sterlin değerindeki küresel bitki ve baharat endüstrisinin suç istismarına karşı özellikle savunmasız olması nedeniyle, yaygın “gıda dolandırıcılığı” konusunda uyarıyor. Popüler perakendecilerden satın alınan bitki ve baharatlardan yedisinin etiketlerde listelenmeyen içerikler içerdiği ortaya çıktı. FSA, tüketicilerin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak amacıyla riskleri tespit etmek için gözetim programlarını sürdüreceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.