DOLAR 34,2585 0.06%
EURO 37,1005 -0.38%
ALTIN 2.998,920,13
BITCOIN 2309882-1,17%
İstanbul
14°

AZ BULUTLU

05:51

İMSAK'A KALAN SÜRE

İddianameye Yansıyan Sağlık Skandalları

İddianameye Yansıyan Sağlık Skandalları

ABONE OL
Ekim 21, 2024 14:03
İddianameye Yansıyan Sağlık Skandalları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müştekilerin Dramı

M.H.K: Hastaneye Para Karşılığı İlk Yardım

M.H.K, eşi Z.K’nin acil doğum yapması üzerine Esenyurt’taki bir hastanede yaşadığı dramı anlattı. Yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı gerekçesiyle Esenler’deki başka bir hastaneye yönlendirilen çift, eşinin hayati tehlikesi olmasına rağmen önce para talep edildiğini iddia etti.

E.K: Bebeğinin Durumu Aniden Kötüleşti

E.K’nin ifadesine göre, eşi S.K’nin doğum sonrası bebeğinin durumu iyi olduğu söylendi ancak bir gün sonra bebeğin durumu aniden kötüleşti. Bebeğine kalp yetmezliği teşhisi konulduğunu ve ölüm riski olduğu belirtildi. Bebeğinin durumu her geçen saat daha da kötüleşti ve sonunda bebeğini kaybetti.

H.H: Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Yetersiz

H.H’nin ifadesine göre, bebeği yenidoğan yoğun bakıma alınması gerekti ancak hastanedeki yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için farklı bir hastaneye sevk edildi. Bebeği kalp masajı ile hayata döndürüldü ancak sonrasında bebeğini morgda görmek zorunda kaldı.

Y.K: Bebeğinin Erken Kaybı

Y.K’nin yaşadığı dram ise eşinin erken doğumu sonucu İstanbul’daki bir hastaneye sevk edilmesiyle başladı. Bebeği uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra maalesef kaybetti. Y.K, bebeğine ameliyat için ücret alınmadığını ancak dışarıdan getirilen doktorun muayene ücretini ödediğini belirtti.

B.N.O: Bebeğinin Aniden Ölümü

B.N.O’nun ifadesine göre, bebeği bir hastanede tedavi görmekteyken durumu aniden kötüleşti ve yoğun bakım ünitesine alındı. Ancak yoğun bakımdan yönlendirildiği hastane tarafından ağır bir ücret talep edildi. Bebeğini kaybeden B.N.O, yaşadığı acı deneyimi tercüman aracılığıyla anlattı.

Bu dram dolu hikayeler sağlık sektöründeki sorunları bir kez daha gündeme taşıdı. Hasta hakları ve sağlık hizmetlerine erişim konularında daha fazla denetim ve düzenleme ihtiyacı ortaya çıkıyor. Hastaların yaşadığı bu tür travmaların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması büyük bir önem taşıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.